Balears Vadevi
Balears inaugura el primer Congrés de Formació Professional

Aquest divendres 27 de gener s’ha inaugurat el primer Congrés de Formació Professional de les Illes Balears, que se celebra fins aquest dissabte 28 a la Fàbrica Ramis d’Inca. A l’acte inaugural hi ha participat, entre d’altres, la ministra d’Educació i Formació Professional, Pilar Alegría, la presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació Mae de la Concha. Precisament la titular d’Agricultura destacava en un post a xarxes que “aquesta és una formació amb molt de futur”, i sobretot, “molt relacionada amb el sector agrari, pesquer i alimentari illenc“.

El Congrés neix amb l’objectiu de mostrar la rellevància de la modernització de l’FP com a motor d’un nou model en el creixement econòmic i social de les Balears, així com posar sobre la taula reptes, perspectives i impacte de l’FP en el mercat de treball. A més a més, també s’ha conceptualitzat per facilitar l’intercanvi d’informació i la difusió d’experiències formatives i dels principals projectes innovadors que s’han identificat com a bones pràctiques.

Sobre aquesta estructura s’han programat al llarg de les dues jornades ponències, tallers i activitats, així com dues taules rodones on es tracten temes com els reptes de l’FP, el II Pla Integral o la importància de l’orientació. La ponència inaugural ha anat a càrrec de Clara Sanz, secretaria d’Estat de Formació Professional.

Les autoritats presents al Congrés | Foto: GOIB

Transcendència educativa, social i econòmica de la nova FP

En el marc de la inauguració, els representants polítics han compartit reflexions al voltant d’aquesta trobada i els seus objectius. La ministra Pilar Alegría, d’una banda, destacava la transcendència educativa, social i econòmica que té la reforma de l’FP, fent una “formació més atractiva i pràctica”, amb noves titulacions i apostant pel territori gràcies “als centres d’excel·lència”.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha destacat la importància de l’FP pel mercat laboral i pel model econòmic que es vol consolidar a les Balears. “Estem en un moment àlgid de l’FP, amb l’aplicació de la Llei estatal i el II Pla Integral de Formació Professional de les Illes”, i es mostrava satisfeta perquè per tot plegat “tenim més alumnes que mai i més mòduls i professors que en tota la història de la comunitat”.

Des del Govern de les Illes Balears s’ha considerat oportú, apunten, organitzar un esdeveniment per promoure la reflexió sobre el present i futur de la formació professional, “ja que aquests estudis viuen un moment d’inflexió important”. Es refereixen, d’una banda, a la recent entrada en vigor de la nova Llei de formació professional i, de l’altra, a la posada en marxa del II Pla Integral de Formació Professional 2022-2025. Aquest pla comptarà amb una dotació de 811 milions d’euros, el doble del que es va destinar al Pla anterior. Aquesta aportació permetrà augmentar i consolidar l’oferta, ampliar l’FP a distància i impulsar la formació per a treballadors desocupats i ocupats per requalificar-los i millorar-ne la competitivitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa