Balears Vadevi
Carmina Sender, partidària de desmitificar la relació amb el vi per acostar-lo a tothom

S’acosta la fira anual del vi primitiu de Pollença i en torn a aquesta demostració s’organitzen una sèrie d’actes de preparació per l’activitat que es durà a terme els dies 11 i 12 de maig. L’Associació de Vi Primitiu organitza conjuntament amb la DOP Pla i Llevant i Vi de la Terra Mallorca un curs d’introducció al tast de vi que es fa aquests dies al local social de d’Associació a Pollença, carrer Guillem Cifre de Colonya, 5.

Enguany aquest curs el dirigeix Carmina Sender, que té una formació completa en torn al món de la vinya i enologia. Llicenciada en biologia i en enologia, ha fet cursos i màsters sobre gestió de la vinya i dels cellers que abracen des de la gestió en el camp i l’elaboració dels vins a la gestió i direcció administrativa d’empreses lligades al món del vi. Ha treballat com a enòloga a diversos cellers de Castelló, on v neixer. A Mallorca actualment exerceix a les bodegues Bordoy de Llucmajor.

xxx
Carmina Sender a les bodegues Bordoy de Llucmajor, on fa feina

!--akiadsense-->

Quins són els objectius d’aquests cursos d’inici al tast?

L’objectiu és acostar el món del vi a la gent que sent una curiositat per aquest producte i que moltes vegades no ha passat del gust de tastar-lo a conèixer un poc més de les seves característiques: des de la vinya al celler, del raïm a la botella de vi.

Anem per parts, ens podríeu especificar un poc els temes que tractau?

Com que es tracta d’un primer contacte no es pot aprofundir massa perquè es parla de moltes coses, des de com s’organitza administrativament el vi: denominacions d’origen i indicacions geogràfiques protegides; una pinzellada de la normativa existent; com s’elaboren els diversos tipus de vi: blancs, rosats, negres i escumosos; diferència entre vins joves i de criança; varietats autoritzades per ésser cultivades; concepte de gust, aroma i sabor; paper que juguen les botes en la criança del vi; responsabilitat dels consum moderat; volem que la gent conegui tot el procés d’elaboració.

I quins vins tastau?

Per suposat aquesta és la part més important i també divertida. A cada sessió tastam sis vins que procuram siguin representatius de les diverses zones de cultiu de Mallorca. Posam més èmfasi en el tipus de vi que en els cellers que els han elaborat. De cada vi s’informa de la composició, del procés d’elaboració, de les característiques organolèptiques que té i dels punts essencials del tast.

xxx
Aquests són els vins que es tastaran al curs que es fa a Pollença

!--akiadsense-->

Quasi acaben el curs com a sommeliers?

No tant, però si que volem llevar dramatisme i solemnitat al tast, llevar complexes a la gent que diu que no entén de vi i que just pot dir si li agrada o no, que realment és l’únic important. S’ha abusat massa de crear una actitud elitista davant el vi que pensam que no és bona perquè un producte tan excel·lent sigui acceptat per tothom.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa