Balears Vadevi
Èxit de la jornada tècnica organitzada per Vitivin, que ja pensa repetir l’experiència

Aquests dies s’ha fet a Palma la primera jornada tècnica organitzada per posar al dia els coneixements sobre el procés d’embotellat i l’estabilització del vi en tots els nivells de la vitivinicultura. Al capdavant de l’organització hi ha estat Miquel Gelabert, que és la cara visible de Vitivin a Mallorca. Gelabert que no és un nouvingut al món del vi, ja que ve de família vinatera, ha recollit un caramull de felicitacions per l’èxit d’aquesta primera experiència que naixia de la necessitat manifestada des del sector de poder accedir al reciclatge dels coneixements tècnics sense haver de desplaçar-se a la Península. Vitivin, la primera plataforma on line pensada pels professionals del món del vi, ha recollit aquesta inquietud i ha dut a Palma un panel d’experts de primer ordre. Tant bé ha anat que ja pensa a donar-li continuïtat. Balears Vadevi ha parlat amb ell pocs dies després de la jornada. Aquí en teniu el resultat.

xxx
Entre els assistents, vinaters, tècnics i estudiants de la UIB | Vitivin

!--akiadsense-->

Quin seria el balanç de la jornada tècnica? Quin feedback heu rebut?

El balanç general de la jornada és molt positiu. Hem rebut opinions molt bones tant d’assistents com de ponents, i també dels patrocinadors i col·laboradors. Ha estat impressionant la bona resposta de tothom. A part dels assistents de Mallorca, varen venir persones de Catalunya, Formentera i Menorca.

L’èxit de participació és conseqüència de l’acurada preparació d’aquesta primera edició i de la tria d’un tema que interessa als productors. Heu rebut suggeriments del sector per una nova convocatòria?

La gran majoria de gent que va tenir una estona per parlar amb nosaltres ens va dir que hauríem d’organitzar-ne més. De fet quan preguntàvem per la temàtica ens deien que de qualsevol cosa. Algunes persones ens varen suggerir que la pròxima estes centrada en viticultura.

Jornades tècniques com aquesta són inèdites a l’illa, que representa per Vitivin ser el referent d’aquest tipus de formació pel sector?

És un orgull i una gran responsabilitat. Gestionar i tirar endavant una plataforma com Vitivin ens està permetent conèixer a professionals de gran nivell. Hem assistit a moltes jornades i congressos arreu de la península i no podíem evitar pensar que a Mallorca tot aquest coneixement seria de gran utilitat pel sector.

Entre els assistents hi va haver cellerers, tècnics i estudiants de l’UIB, entre d’altres… Qui pensau que va treure més profit?

Des del principi vàrem intentar que les temàtiques de cada ponència i el contingut de cada una d’elles fos el més útil possible per la majoria de perfils que assistirien a la jornada. Els cellerers segur que en varen treure moltes idees per aplicar com més aviat millor. Pels estudiants va ser, ben segur, una forma d’introduir-se en temàtiques més especifiques i provocar inquietuds per seguir formant-se i aprenent. El fet que tothom pugui veure tants cops com vulguin les ponències a la pàgina web de Vitivin és també una manera de treure-li molt de profit.

xxx
El professor Fernando Zamora va obtenir un ple a la sala de la Cambra de Comerç | Vitivin

!--akiadsense-->

Per quan pensau que hi pot haver una segona jornada tècnica? Li pensau donar periodicitat anual? I quines novetats pensau que s’haurien d’introduir, vista l’experiència?

La veritat és que encara estem digerint l’experiència de la primera. Ens agradaria poder fer-la cada any i que es convertís en la jornada de referència a les Illes Balears. Tenim moltes idees en ment. Una d’elles seria fer algun tast tècnic relacionat amb la temàtica de la jornada

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa