Balears Vadevi
Jaume de Puntiró i Thedrumken Horseguin presenten un nou vermut amb Timut

Aviat inaugurarem temporada estieuenca, si no l’hem començada ja, i tendrem l’oportunitat de tastar un vermut nou: El celler de Santa Maria Jaume de Puntiró presenta una nova elaboració amb Timut. Com tot el que fan els germans Calafat, hi ha un rerefons suggerit. En aquest cas es presenta com el símbol de l’agermanament entre la Serra de Tramuntana de Mallorca, que aquest mes de juny fa deu anys que és Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO, i la major serralada del món: l’Himàlaia

Els saquets amb les especies i els botànics llests per acompanyar el vi en el procés de maceració/Cedida

 “La germana major, la major serralada del mon ens ha enviat les seves especies el Pebre Bo Timut per combinar amb les aromes mediterrànies de la serra de Tramuntana”, diuen des del celler.

“Les empreses amigues Thedrunkenhorseguin i Jaume de Puntiró ens hem unit per fer una vermut ecològic profundament mediterrani amb una aportació Tibetana. El resultat es un explosiu vermut que vos captivarà”.

Al celler Jaume de Puntiró, els botànics en procés de secat, comparteixen espai amb els dipòsits d’acer|cedida

La suavitat dels botànics mediterranis (donzell, romaní, sàlvia, herba Lluïsa, herba sana, fonoll, llimona, taronja…) amb la corpulència de la espècie Tibetana de l’Himàlaia (Pebre Bo Timut) fan que aquest vermut esdevingui un producte sorprenent i molt versàtil per la cocteleria.

“La idea va sorgir de l’enamorament que va sentir Pieter-jan Pattyn pel Vermut de Puntiró, Pieter-Jan és un belga destil·lador de l’exitosa Ginebra DH The Drunken Horse, ell anava cercant un complement per a la seva Ginebra per poder fer-ne combinats, provarem de fer-los amb el Vermut de Puntiró i d’aquí sorgí la idea de fer un nou vermut que també tingues la principal essència de la ginebra el Pebre Bo Timut, una espècie única i originaria del Tibet”, diu Pere Calafat.

El treball amb els botànics i altres productes per infusionar al vermut

A partir d’un vi blanc Orange de la varietat autòctona de Mallorca Giró Ros de la Vinya Vella de Santa Maria del Camí, un vi molt alcohòlic, molt corpulent, molt aromàtic i desprès un cop el vi va estar llest va arribar el moment de la maceració amb diverses herbes, plantes i fruits mediterranis i el Pebre Bo Timut del Tibet.

“Després de mesos d’assajos, de moltes proves i fórmules, pensem que hem trobat l’equilibri perfecte, un equilibri que agermana les serralades”.  La presentació oficial es farà aquesta setmana, el dia 16 de juny a Can Costa, Valldemossa, en el cor de la Serra de Tramuntana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa