Balears Vadevi
Mostra de Vins Casolans de Manacor, una oportunitat única per tastar

La Mostra de Vins Casolans de Manacor ha estat una festa. Una festa dins una festa, la de Sant Jaume de Manacor. Es tracta d’una trobada d’elaboradors casolans del que es coneix popularment com “vins de portassa”, que treuen els seus vins, fets a casa i per consumir a casa, per que la gent els pugui tastar. Una oportunitat única, per que aquests vins no es poden trobar als comerços, de fet no es venen.

16 vinaters de tota Mallorca respongueren a la convidada de l’Obreria de Sant Jaume i formaren part de la Mostra/Cedida

Hi participaren 16 vinaters que fan vins per tota Mallorca i que són habituals de les reunions d’aquests afeccionats a l’elaboració de vins casolans. “Se’n fan tot l’any, normalment a nivell privat i són trobades emotives de gent que ja tenen amistat de molts d’anys i comparteixen la passió per fer vi”, explica Bàrbara Llinás, de l’Obreria de Sant Jaume, que ha organitzat la mostra, amb el suport de l’Ajuntament de Manacor.

El pinxos de Palau Café, un incentiu més de la mostra/Cedida

En aquesta ocasió, però, treuen els vins al carrer de forma desinteressada, perquè la gent vegi que el món del vi no professional és ben viu a l’illa. La mostra ha atret molts de curiosos que s’han acostat a les paradetes per conèixer els productors i per xafardejar que fan i com fan els seus vins. Aquí la passió i les ganes d’experimentar són els denominadors comuns d’aquests amateurs que posen tot el seu coneixement i la seva intuïció al servei del vi.

L’ambient va ser constant, des del capvespre fins a ben entrat el fosquet/Cedida

Mantenir la tradició, i viure la vinya i el vi

Fan el vi que els agrada a ca seva, recollint una tradició que ve de molt enrere perquè abans molta gent tenia una vinyet i feia el vi que, en família, consumia durant tot l’any”, explica Llinás per que s’entengui d’on ve això de fer vi casolà.

“En aquest cas hem comptat amb el suport incondicional de l’Ajuntament de Manacor que ens ha donat totes les facilitats, normalment no es fa aquest muntatge que s’ha fet ara dins el programa de festes de Sant Jaume”, remata Bàrbara que s’ha implicat amb cor i ànima en l’organització com membre de l’Obreria i com filla d’uns dels elaboradors històrics de la colla, Toni Llinás que s’estima més mantenir-se en un discret segon pla.

Moment de la xerrada entre Antoni Martorell i Antoni Llinás sobre Els vins escumosos i artesans/Cedida

“Aquests vinaters no pretenen competir amb els cellers que fan i venen vi, explica Bàrbara, “només passen gust de mantenir la tradició, de viure la vinya i el vi, com han fet els seus avantpassats des de sempre”, conclou.

Jantià en posà la música a la vetllada/cedida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa