Balears Vadevi
Menorca incrementa el cultiu de vinya i la producció de vi durant el 2022

Menorca disposa de 147 hectàrees de vinya plantades entre les diferents varietats de raïm aptes per a fer vi al territori, que surten comercialitzades sota tres categories: l’IGP Illa de Menorca, vins de la terra amb l’IGP Illes Balears i vi sense denominació d’origen geogràfica de qualitat, sent la primera a la qual s’ha destinat la major part de collita d’aquesta darrera verema. Aquesta IGP ha fet una producció total de 211 tones (una mica inferior a 2021, que fou de 237), obtinguda d’una superfície veremada de vinya de 55,5 hectàrees, amb un volum final de vi produït d’aquesta categoria de 1.355,9 hectolitres (el 2021 van ser 1.567,6 hl).

Pel que fa a l’elaboració total de vi durant el present any, un 70% s’ha elaborat com a IGP Illa de Menorca, un 8% com a IGP Illes Balears i un 22% com a vi sense indicació geogràfica de qualitat. El total del vi produït a Menorca ha estat de 1.950,5 hl, que és el volum més alt des que es va recuperar aquest cultiu fa més de 35 anys, quedant distribuït de la següent manera:

  • Vi blanc: 1.089 hl (56%)
  • Vi negre: 401,5 hl (20,5%)
  • Vi rosat: 460 hl (23,5%)

Com a dada general, es pot afirmar que el sector vitivinícola de Menorca ha experimentat durant els últims anys un creixement tant en producció com en vendes.

Deu cellers menorquins

Actualment, Menorca compta amb 10 cellers: Bodegas Menorquinas Crispín Mariano; Bodegas Binifadet; Finca Sa Cudia; Celler Solano; Hort Sant Patrici; Vinyes Binitord; Sa Marjaleta; Bodegas Torralbenc Vell, Sa Bodega de Son Cremat i Torralba Agrícola.

El Consell Insular ofereix acompanyament al sector mitjançant un conveni de col·laboració amb l’Associació de productors de vi de Menorca amb un import total de 12.000 € amb l’objectiu principal de millorar la seva promoció i comercialització. A més, el Consell ofereix la possibilitat a tots els cellers d’estar presents a totes les fires que la institució hi participa. Per aquest 2023 està previst assistir a Madrid Fusion, Forum Barcelona, i Taste in París, a part de la nostra fira Arrels.

Nou disseny de marca

Per altra banda, actualment s’està elaborant la renovació i ampliació de la cartelleria i senyalització dels cellers Vi de la Terra Illa de Menorca amb un disseny nou per tal que sigui més atractiu pels compradors locals i visitants.

A més, també s’està treballant en l’estudi agronòmic i enològic de les varietats de raïm per avaluar la seva aptitud i poder-les incloure com a autoritzades per a elaborar Vi de la Terra Illa de Menorca, ja que en l’actualitat no totes les varietats de raïm plantades estan autoritzades per a elaborar aquesta categoria de vi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa