Balears Vadevi
Roca tanca Arrels parlant de ‘sostenibilitat al millor restaurant del món’

La Fira Arrels tanca una cinquena edició amb xifres que, en paraules de l’organització, demostren la consolidació de la cita. Hi ha hagut bona acollida tant pel que fa al públic com als propis participants menorquins, i en general fan una molt bona valoració d’aquest cap de setmana en el qual la Fira Arrels ha recuperat el seu format habitual i les xifres d’assistència després d’haver-se celebrat en format reduït el passat mes de setembre a Es Parc des Freginal de Maó.

Pilar Pons, directora insular d’Economia i Territori del Consell Insular, comentava que s’han assolit els objectius d’aquesta edició i que “és una gran satisfacció recuperar xifres i format, però sobretot és gratificant veure com els productors hi participen molt motivats, oferint degustacions cada vegada més elaborades i cuidant la seva posada en escena per donar a conèixer la seva feina i els seus productes.”

Pons també ha volgut destacar “l’alt nivell de la cuina i el producte menorquí que durant aquests dies ha tornat a demostrar ser d’una qualitat excel·lent i permet situar a Menorca com a destinació gastronòmica a escala internacional”.

El director de fira, Pep Palau, ha explicat que “el balanç no pot ser més positiu i que s’han complert plenament les expectatives; i afegia: “Arrels és una plataforma de productes de qualitat i els participants ja ho saben, els expositors de producte local s’han fet seva la fira i la percepció d’una fira de qualitat és generalitzada. Territoris com Girona també han escollit Arrels i Menorca per promocionar el seu producte ja que ho han vist com una oportunitat”.

El xef Joan Roca, durant la seva presentació | Arrels

Segona jornada, amb Joan Roca com a fi de festa

La jornada de diumenge ha superat en xifres la de dissabte. Durant el matí, han tingut lloc diverses demostracions de cuina en directe. El cuiner Pere Bolet, xef de s’Arravaló (Es Castell), ha preparat un coc d’ortigues de la mar; les cuineres del restaurant La Balabusta (Barcelona), Ronit Stern i Mariana Maio, han realitzat una sessió de cuina sobre la gastronomia d’Israel i el mestissatge culinari de la Mediterrània. També han tingut lloc les demostracions de cuina dels jove xefs Jose Maria Borràs (Santa Mariana, Alaior) i Cristina Llorens (Jove Xef Menorquina 2021).

A la tarda han arribat una de les sessions més esperades a l’Aula de Cuina. Primer, la demostració de cuina en directe de Vicky Sevilla, xef del restaurant Arrels de València i cuinera més jove d’Espanya amb una estrella Michelin. Finalment, el grandíssim Joan Roca, ha clausurat les activitats i la cinquena edició de la Fira Arrels amb una classe magistral sobre la sostenibilitat al millor restaurant del món, El Celler de Can Roca. Durant la conferència, que ha atret un gran nombre de visitants a darrera hora de la tarda, el reconegut cuiner ha volgut felicitar Menorca “pel seu desenvolupament sostenible, per haver sabut preservar l’entorn i el territori que com a resultat disposa de productes de qualitat extraordinaris”.

Els tastos guiats, que s’han dut a terme a l’Aula de Tast, també han tingut molt bona acollida per part dels assistents que han omplert l’Aula durant tota la jornada per tastar i conèixer alguns dels productes de la fira.

Les activitats a l’Aula de Tast han iniciat amb un tast de formatges de pastor de Es Tonedor, Cas Ferrer de Sa Font i Torre Trencadeta i han continuat amb un tast de maoneses i olis de Menorca. També hi ha tingut lloc un tast de les cerveses artesanes de Grahame Pearce que han presentat la seva nova IPA i, finalment, un tast dels productes de Girona, territori convidat a Arrels.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa