L’estiu és el moment de les vacances, quan tot sembla que s’aturi i per fi tenim una mica de temps per deixar de pensar en la feina i dedicar-nos a nosaltres mateixos i a les persones que estimem. Així doncs, és una època ideal per gaudir d’un còctel en bona companyia. A Decanter han fet unes quantes propostes per a aquestes pròximes setmanes, una combinació de receptes clàssiques i d’altres més innovadores, amb alcohol i sense i algunes de les quals, a més, tenen el vi escumós com a protagonista. Les compartim amb vosaltres.
Hibiscus Royale
L’hibisc és una planta típica dels tròpics i els climes càlids que té un sabor deliciós i és apreciat a diverses parts del món. Com a tal, també pot ser un ingredient d’un còctel que té com l’altre element principal el vi escumós.
Ingredients:
- 15 ml de xarop d’hibisc
- 150 ml de vi escumós.
- Es pot decorar amb una flor comestible.
Preparació: Abocar el xarop al fons d’una copa tipus flauta, afegir-hi l’escumós i barrejar-ho una mica. Col·locar la decoració.
Tom Collins
Un còctel d’origen desconegut però que ha fet les delícies dels amants d’aquestes begudes des del segle XIX. Una combinació senzilla però enormement efectiva que s’ha fet popular arreu del món.
Ingredients:
- 50 ml de ginebra
- 25 ml de suc de llimona
- 15 ml de xarop de sucre
- 40 ml d’aigua amb gas.
- Es decora amb pell de llimona i una cirera maraschino.
Preparació: Omplir un got highball de gel, posar-hi els ingredients, barrejar suaument i decorar.
Tommy’s Margarita
El margarita és un còctel enormement popular i que sempre queda bé. Aquesta és, probablement, la seva variant més coneguda, un clàssic que no falla mai.
Ingredients:
- 50 ml de tequila blanc
- 25 ml de suc de llima
- 12,5 ml de xarop d’agave
Preparació: Barrejar els ingredients en una coctelera plena de gel i colar el resultat a un got de whisky ple de gel picat.
Violet Mountain Spritz
Un còctel sense alcohol que permetrà als abstemis no haver-se de conformar amb la llima i la gasosa, posant al seu abast una gran varietat de sabors i aromes complexos.
Ingredients:
- 30ml de spritz sense alcohol
- 90ml de tònica violeta
- maduixes per a decorar
Preparació: Omplir una copa de vi de gel, posar-hi els ingredients, barrejar-los suaument i col·locar les maduixes.
Pinya Colada Escumosa
Aquest còctel fa una volta a un dels clàssics de la platja. Inventat fa uns anys per Chris Moore al bar Coupette de Londres, els roms que es fan servir poden variar, com també l’escumós, segons els gustos de cadascú.
Preparació: Barrejar 100 grams de gel picat amb els ingredients, excepte l’escumós, que en posarem 15ml. Després es posa la resta d’escumós en una copa de vi, que ha d’estar freda, i s’hi aboca la resta de la barreja.