Formentera

La varietat de conserves abasta el peix de Formentera i alguns altres productes de proximitat elaborats de forma artesana/Cedida

‘Mar Grossa’ creix amb noves propostes al seu catàleg de peix de Formentera

Comparteix
El projecte nascut a Formentera fa tres anys afegeix ara les semiconserves de peix local, embotits de peix i el peix madurat a la seva llista d'especialitats
La Punta de Sa Creu s'afegeix a l'espai protegit dels Freus per conformar la reserva marina entre les illes d'Eivissa i Formentera/CAIB

La reserva marina d’Els Freus de Formentera suma la de la Punta de Sa Creu

Comparteix
A proposta del sector es modifica l'espai protegit i arriba a les 21.190 ha per afavorir la recuperació dels recursos pesquers
Exemplar de processionària del pi | Foto: cedida

Formentera continua la guerra contra la processionària del pi

Comparteix
El 2007 es va detectar per primera vegada. El 2009 es va declarar com a agent nociu i el 2016, com a plaga. Aquesta tardor s'han reactivat els tractaments aeris que el Govern balear no feia des de 2021
Imatge d'un sofrit de pagès / Cedida

El sofrit pagès, a la manera de Formentera

Comparteix
Un dels plats d'hivern més contundents i saborosos de la gastronomia pitiüsa és fàcil de fer, però haurem de ser curosos per assegurar-nos que resulti melós i compacte
Imatge de l'elaboració tradicional del pa del calendari de Formentera 2025 / Alfredo Montero, CIF

El pa i la seva elaboració tradicional, protagonistes del calendari de Formentera 2025

Comparteix
La publicació que anualment edita el Consell de Formentera fa valdre les paraules que la vida contemporània amenaça amb el desús

EsCaló, el vermut que recorda el port d’entrada de la vinya a Formentera

Comparteix
Jose Abalde, enòleg i director de Terramoll, parla de la seua aposta vermutera i de com n'està la producció a les Pitiüses
Celler Can Rich, d'Eivissa | web celler

Les Pitiüses, les illes més beneficiades en l’última PAC

Comparteix
Els agricultors i ramaders d’Eivissa han rebut un 79,68 % més de finançament, i els de Formentera, un 156,82 %
Apicultors | Bianca Ackermann, Unsplash

El Consell de Formentera socorre els apicultors dels efectes de la sequera

Comparteix
La vintena de productors que fan mel a Formentera han vist com el mal any de pluges ha posat en perill la continuïtat de la seva activitat
Penya-segat La Mola, a Formentera | Foto: Turismo de Formentera

El sofrit amb virot, un plat oblidat de Formentera

Comparteix
En el record de molts formenterers, sobretot dels habitants de la Mola, encara roman l'ancestral pràctica de virotar
El trull de Formentera haurà d'esperar | Foto: CAIB

Decepció a Formentera: el trull no estarà enllestit per la collita

Comparteix
Els productors veuen com es retarda una vegada més la instal·lació que necessiten per rebaixar costos i augmentar la qualitat de l'oli fet a l'illa