Balears Vadevi
Agricultura dobla les ajudes per vaccinar el bestiar, fins a 855 mil euros

El Govern ha aprovat un nou paquet d’ajudes als ramaders de les Illes Balears per a programes sanitaris, degut a l’elevat nombre de sol·licituts presentades. En el Consell de Govern, a proposta del Fons de Garantia Agrària i Pesquera (FOGAIBA) de la Conselleria d’Agricultura, ha aprovat incrementar en 427.500 € el crèdit destinat a les agrupacions de defensa sanitària (ADS) ramaderes per al desenvolupament del programa d’activitats corresponents a l’any 2022.

Aquesta convocatòria d’ajuts es va publicar el 8 de febrer passat amb un finançament de 427.000 €. Inicialment es destinaven 157.500 € a les vaccinacions obligatòries contra la llengua blava, mentre que la resta de doblers, 270.000 €, es destinaven a la resta de programes sanitaris.

Actualment, aquesta línia d’ajuts està en procés de tramitació i, atès que la demanda d’ajuts s’ha incrementat respecte del que es preveia inicialment, es dobla la quantia i s’eleva fins a 855.000 €. La distribució final serà de 315.000 € a les actuacions que fan referència a la vaccinació obligatòria de la llengua blava i 540.000 € a la resta de programes sanitaris de caràcter ramader.    

Aquest ajut es pot finançar, fins a un màxim del 50 % del programa sanitari, amb càrrec als crèdits que hi pugui destinar el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa