Balears Vadevi
Conxa Rosillo rep el ‘Manto Negro d’Argent’

Aquest dissabte 4 de desembre es lliuraran els VII reconeixements Manto Negre d’Argent en un acte organitzat per la Denominació d’Origen Binissalem al celler Jaume de Puntiró de Santa Maria del Camí. Entre els guardonats d’aquesta edició, hi ha la periodista i col·laboradora de Balears Vadevi, Conxa Rosillo, a qui reconeixen la seva trajectòria com a comunicadora especialitzada i vinculada al sector vitivinícola.

Llicenciada en Ciències de la Informació i en Geografia i Història, Rosillo manté un vincle estret amb el sector del vi, la gastronomia i el producte local iniciat ja en el seu primer treball al Dia de Balears l’any 1984, i que s’ha consolidat a partir de les col·laboracions posteriors en l’especial Manjària i actualment a aquest digital Balears Vadevi. Cal destacar també la seva llarga trajectòria com a periodista a RTVE a les Illes Balears, en la qual treballa des de 1986.

Conxa Rosillo, la primera dona començant per la dreta, en una imatge recent |Foto: Dani Arias

Aquesta edició Manto Negro d’Argent també premia Juan Rallo Garcia, Enginyer Tècnic Agrícola, per la seva dedicació en el camp de la investigació i divulgació en el camp de l’agricultura i especialment la vinicultura.

El Manto negre d’Argent va ser creat pel Consell Regulador de la DO Binissalem l’any 2015 amb motiu del 25è aniversari de l’entitat, amb l’objectiu de reconèixer a persones o entitats la seva dedicació i contribució al món de la viticultura, el vi i la cultura del vi o, a persones destacades del món, la gastronomia, cultura, esports, ciència…, amb alguna vinculació amb el territori. El guardó és una insígnia de plata, en forma de raïm que simbolitza el raïm Manto negro, varietat principal a la DO Binissalem.

Aquest acte que, en edicions anteriors, ha tingut lloc a diferents espais emblemàtics de Palma: Casal Balaguer, Fundació la Caixa, Fundació Sa Nostra, ara es trasllada a la comarca de la DO Binissalem, per iniciar el recorregut pels cellers i els 5 municipis de la Denominació d’Origen: Santa Maria del Camí, Binissalem, Consell, Santa Eugènia i Sencelles. En aquest recorregut pels cellers, el 2019 va tenir lloc al celler Vins Nadal i el 2020 a Celler Biniagual. L’edició actual tindrà lloc al Celler Jaume de Puntiró de Santa Maria del Camí.

L’acte començarà a les 12:30h del migdia i estarà presentat per l’actor Miquel Àngel Torrens.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa