Balears Vadevi
“Copiña” un vi que es reivindicava com a mallorquí fa 40 anys
L'espot del Copiña compleix 35 anys

!--akiadsense-->

Ja tots sabem que Pere Seda és una de les bodegues amb més tradició de Mallorca, un dels cellers centenaris que ha viscut distintes etapes, que ha sobreviscut a moltes i diverses circumstàncies i que amb l’energia dels més joves encara el futur amb el cap ple de projectes. Fins aquí no descobrim res de res.

Perquè el duim al Balears Vadevi en aquesta ocasió? Idò és per que estan recuperant material documental antic per no oblidar qui són i d’on venen els que ara duen el negoci: Tòfol i Lluc Reus són conscients que són els hereus de l’esforç fet per generacions de la família aquí, a Mallorca, i també a Amèrica. Si Pere Seda és qui és ara mateix és per que els seus padrins i repadrins hi posaren la vida i el patrimoni. Per això fa gràcia recuperar imatges com aquestes que us mostram. I també, perquè no dir-ho, una de les peces més curioses d’aquest material rescatat és un anunci, com es deia un temps, d’un dels vins més populars de la casa: “Copiña”.

Des del seu mur de Facebook. Tòfol i Lluc Reus volen compartir amb els seus seguidors aquestes imatges amb regust d’altres temps: “Fa 40 anys llançàrem el vi d’agulla “Copiña”. En aquells anys aquests tipus de vi estaven molt de moda. Aquesta setmana, fa 35 anys que vam fer aquest vídeo promocional del nostre vi d’agulla. Estam molt orgullosos de poder guardar aquests arxius de la nostra història i poder compartir-los amb vosaltres”.

Ara tot això ja és historia. També el “Copiña”, que ja fa deu anys que no se’n fa. Va caure honrosament en el camp de batalla del mercat global després de deixar xifres de vendes de dues-centes mil botelles anuals entre rosat i blanc, totes elles a Mallorca on era un dels vins més coneguts i populars en un temps en que no era tan fàcil com ara que aquí arribassin vins de fora.

Reparau que fan especial esment en que es tracta d’un vi mallorqui? Idò això era al segle passat, fa quaranta anys. Els temps han canviat i la manera de parlar dels vins i de vendre’ls al client, també. Per això veure aquestes imatges té un punt de nostàlgia però els vins d’avui són hereus d’aquells que fa tant de temps es feien i es venien a Mallorca. Ni més ni pus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa