Balears Vadevi
El coronavirus s’endú també les Festes des Vermar de Binissalem
El veremadors i veremadores de Binissalem enguany es queden sense festa
Els veremadors i veremadores de Binissalem enguany es queden sense festa

!--akiadsense-->

La decisió ja és oficial. Enguany no es faran les Festes des Vermar de Binissalem. La decisió es prenia aquesta setmana. Se suspenen a causa del coronavirus. El batle Víctor Marti va convocar els joves vermadors i vermadores d’enguany una reunió i els informà que a causa de les mesures de seguretat sanitària que imposa la situació de la pandèmia no és possible fer les festes com es fan tradicionalment, que impliquen convocatòries multitudinàries com la batalla de raïm, al desfilada de carrosses, el sopar de fideus o els concursos de trepitjar raïm i la fira del vi.

Les Festes del Vermar són les festes més importants de Binissalem. La tradició vinícola d’aquest poble fa que el temps de “Sa Vermada” sigui temps de celebracions. Durant dues o tres setmanes, depèn del calendari de l’any , en el mes de setembre s’organitzen a Binissalem una gran quantitat d’activitats festives, moltes d’elles relacionades directament amb el món del vi.

Enguany s’havia de celebrar la 56a edició. Entre els canvis que ja s’avancen per les festes de l’any que ve s’inclou la possibilitat que els veremadors i veremadores de 2021 tenguin 17 anys i no 16, com és costum. Els joves acceptaren la decisió de l’Ajuntament i ara quedam a l’espera de conèixer si s’organitzarà una festa virtual o alternativa, com ja està passant a altres municipis de Mallorca on, enguany , les festes són obligadament distintes…Ja ho explicarem.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa