Balears Vadevi
La DO Pla i Llevant reivindica la compra de vi mallorquí per sortir de la crisi
Botiga de vins

!--akiadsense-->

La denominació d’origen Pla i Llevant recorda que comprar vi mallorquí pot contribuir a sortir de la crisi econòmica derivada del coronavirus. A través del seu bloc reivindiquen que es triïn productes de proximitat en general i vi en particular “perquè no es tracta de salvar econòmicament aquesta empresa o aquella, sinó de salvar-nos tots. Cada un de nosaltres sap el que s’hi juga: el lloc de feina o els ingressos empresarials o els ingressos per serveis oferts o funcionaris o professions lliberals”.

Posen damunt la taula la xarxa econòmica que es deriva de la producció de vi. “Els cellers venen vi, però també mouen l’economia de l’illa sent consumidors. A les vinyes, contracten molt de personal (treballadors directes al camps, assessors tècnics agrícoles, enòlegs), compren materials (maquinària, compostos químics)” i així desgranen els beneficis indirectes de comprar una botella de vi.

És per això que asseguren: “com veiem darrera cada botella de vi hi ha un cosmos de relacions econòmiques i personals. I, en aquest cas, nosaltres podem triar si els nostres doblers els reinvertim aquí o deixam que se’n vagin a fora destinats a enriquir altres comunitats”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa