Balears Vadevi
El “bunyol fregit a Corea”, millor tapa del TaPalma 2021

El TaPalma 2021, concurs i ruta de tapes i còctels, ja té guanyadors. El triomfador de la present edició ha estat el xef Tito Verger del restaurant Rosa de la Mar, que s’ha emportat el TaPalma d’Or per la seva creació Bunyol fregit a Corea. En aquesta mateixa modalitat, el guanyador de la medalla de plata ha estat Matías Provvidenti, del restaurant Maleva que ha presentat al jurat la tapa “Ètnic, una tapa amb història”. I finalment, el bronze ha recaigut en Roberto Serra de Blat al Sac que ha presentat la tapa “Indiorquí”.

En categoria de Tapa Temàtica, feta amb galeta Quely, el restaurant Arrocería El Pont amb el xef Quique Erazo ha aconseguit l’or gràcies a “Coca-Nnoli”. La plata en aquesta modalitat se l’ha emportat Erika Marina Schaefer, de Menjaibeu amb “Marimonte” i, en tercer lloc, Manuel Ortega del restaurant Shaka per la seva creació “Ebi ‘Quely’ Uramaki”.

Els guanyadors de les tres medalles d’or | Agencia com

Pel que fa al concurs de còctels, el guanyador del Còctel d’Or ha estat Katagi Blau de Fernando Calderon pel seu còctel “Tanjo El Naixement“. La plata ha recaigut sobre José Luis Guerrero de Shaka gràcies a “Oaxaca”. El bronze se l’ha emportat Julià López, barman de Emblemàtic, gràcies a la seva creació “Figarelel”.

També s’han lliurat dos accèssits, un a la tapa millor maridada amb Mahou, que ha estat per al restaurant La Rebotiga gràcies a la tapa “Pa de iuca amb guisat de cua de toro” i un altre a la millor tapa elaborada amb Oli de Mallorca, que ha recaigut en el restaurant El Rebost del Baró per la seva tapa “Terror mallorquí”. El lliurament de premis s’ha celebrat al Palau de Congressos de Palma després del concurs al qual han assistit 400 persones.

El jurat de tapes del concurs TaPalma 2021 ha estat format per Igor Rodríguez, president del jurat de xefs, subcampió del Concurs Nacional de Pinchos i Tapes Ciutat de Valladolid i xef del restaurant El Bandarra, al qual li han acompanyat en el certamen de Tapa TaPalma José Cortes, president de l’Associació de Cuiners Establerts a les Illes Balears (ASCAIB); Manuel Alonso, xef amb una Estrelles Michelín i dos Sols Repsol; Mitxel Suárez, xef de Borda Berri i campió d’Euskadi i Navarra 2021 de Pintxos; Lucas García, CEO de Grup Moga, i Ana Mediavilla, directora de Gastronomicom i del Concurs Nacional de Pinchos i Tapes Ciutat de Valladolid.

Mentre que en el concurs de Tapa Temàtica el president, Igor Rodríguez, ha estat acompanyat per Íñigo Lavado, xef amb un Sol Repsol i propietari de Singular; Miquel Calent, xef i propietari de Ca Calent i Cuit; Juan Carlos García, propietari de The Tapes Gastrobar i campió de Tapes per Menorca 2021; Koldo Royo, xef i influencer i Lydia Corral, periodista gastronòmica de Ultima Hora.

Quant al jurat de còctels, l’han format Juan Antonio García, vicepresident de l’Associació de Barmans de les Balears (ABIB); Enrique Bayano, director de On the Rocks Events i brand ambassador de Coca-Cola; Francisco Alabat, professor de la Escola d’Hoteleria dels Illes Balears i Sonia Pou, relacions públiques de l’Associació de Barmans de les Balears (ABIB).

Tots els guardonats presentaran les seves creacions a la Ruta Tapalma d’enguany/Agenciacom

Totes les tapes i còctels participants en TaPalma 2021 podran degustar-se en la ruta que comença aquest dimecres 24 fins al diumenge 28 de novembre en la qual participen un total de 34 establiments.

TaPalma 2021, organitzat per AgenciaCom i Restauració Mallorca, compta amb el patrocini oficial de Baleària; els patrocinadors institucionals com són la Fundació Mallorca Turisme i el Ajuntament de Palma; el patrocini de Palau de Congressos de Palma, Mahou,L’esdeveniment, organitzat per AgenciaCom i Restauració Caeb, i patrocinat per Ajuntament de Palma, la Fundació Mallorca Turisme i Baleària, té la finalitat de dinamitzar la ciutat durant uns dies gràcies al sector de la restauració, i posicionar Mallorca, i molt concretament la seva capital, com a punt neuràlgic de la gastronomia espanyola.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa