Balears Vadevi
El II certamen de fotografia ‘De la mar i de la terra’ ja té guanyadors

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha lliurat aquest divendres els premis del II certamen de fotografia «De la mar i de la terra. Un reconeixement a les seves dones». El concurs, organitzat per la Direcció General de Polítiques per a la Sobirania Alimentària tenia per objectiu visibilitzar i posar en un primer pla les dones rurals de les Balears.

Al concurs s’han presentat un total de 74 fotografies i han participat un total de 28 persones, 21 de les quals són dones. El concurs establia tres premis per a cada una de les quatre categories: agricultura, ramaderia, pesca i indústries agroalimentàries.

En la categoria d’Agricultura, la guanyadora ha estat Joana Valls amb la fotografia «Mirades»; el segon premi ha estat per Miquel Àngel Canyelles, amb la fotografia «Multiplicant el gra d’all 2», i el tercer premi ha estat per a Pep Aguilar Aguiló, amb la fotografia «De sol a sol».

Primer premi categoria Agricultura per “Mirades”, de Joana Valls | CAIB

En la categoria de Ramaderia, el primer premi ha estat per Irene Viseras amb la fotografia «Dones compromeses amb el benestar animal»; el segon premi l’ha guanyat José Manuel Ortega amb la fotografia «Experiència»; i el tercer premi ha estat per a Rossana González amb la fotografia «Munyiment».

Primer premi categoria ramaderia per Irene Viseras i les «Dones compromeses amb el benestar animal»

En la categoria de Pesca, el primer premi ha estat per la fotografia «Sipis amb punteria» de Jessica Gomila; el segon premi ha estat per a Jessica Gomila per la fotografia «Quines peces»; i el tercer premi, per a Maribel Gomila i la fotografia «Bona mida».

Primer premi categoria Pesca per “Sipis amb punteria” de Jessica Gomila

Finalment, en la categoria d’Indústries Agroalimentàries, el primer premi ha estat per a «Ella també és fornera» d’Aina Maria Salvà Jordà; el segon premi per a Pere Joan Oliver amb la fotografia «Selecció Oliva», i el tercer premi per la fotografia «Oliva a punt de trencar» de Lydia E. Larrey.

Primer premi Indústries Agroalimentàries per «Ella també és fornera» d’Aina Maria Salvà Jordà

Els guanyadors dels premis són de Mallorca, d’Eivissa i de Menorca. L’entrega de premis ha anat a càrrec de la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha; la directora general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, Paula Valero, i la cap de gabinet de la conselleria, Mar Mas.

El primer premi consisteix en una estada d’un vespre amb sopar i berenar per a dues persones a un agroturisme, el segon premi és una experiència a una explotació agrària amb un sopar per a dues persones, i el tercer premi, una senalla de productes locals. La senalla de productes locals s’ha lliurat a totes les persones guanyadores, juntament amb una obra d’artesania. Es tracta d’una peça elaborada amb llana que consisteix en una funda per a mantenir la temperatura de les botelles de vi. D’aquesta manera també s’ha tingut en compte el sector primari i artesanal, de la manufactura de la llana. També s’ha lliurat un certificat a cada un dels guanyadors.

Aquestes són la resta d’imatges guanyadores de l’edició.

Segon premi categoria Agricultura
Tercer premi categoria Agricultura
Segon premi categoria Ramaderia
Tercer premi categoria Ramaderia
Segon premi categoria Pesca
Tercer premi categoria Pesca
Segon premi Indústries Agroalimentàries
Tercer premi Indústries Agroalimentàries

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa