Balears Vadevi
El mallorquí Gabriel Lucas, millor sommelier de l’Estat

El mallorquí Gabriel Lucas (Palma, 1983) és el millor sommelier d’Espanya. Aquest migdia s’ha proclamat campió després de superar les proves de la fase final del 26è Campionat Nacional de Millor Sommelier d’Espanya 2021, que s’ha celebrat aquests 20 i 21 d’octubre a Madrid en el marc del ‘Saló Gourmets’.

Lucas ha superat les proves inicials i ha arribat a la final on s’ha enfrontat amb Ivan Monreal, de Canàries, i amb Manuel Fernández, sommelier de Córdoba. El sommelier representava Balears en aquesta edició del campionat després d’haver-se proclamat millor sommelier de Balears l’any 2018 i 2019 de manera consecutiva.

Gabriel Lucas Dimmok deia fa uns mesos que “el món del vi és el món de les segones oportunitats. Que quan t’hi endinses, t’adones que moltes persones que hi estan vinculades anteriorment han estat banquers, metges, agents de borsa, empresaris i, fins i tot, auxiliars de vol”.

El sommelier Gabriel Lucas, mentre feia una de les proves de la final al concurs estatal | captura

Aquests dos darrers casos són els seus. L’any 2008 era un feliç i jove auxiliar de vol que es va topar amb l’acomiadament per tancament de la companyia on treballava, a causa d’un tràgic accident. Mig any més tard, es va aventurar en el món de la restauració i, amb de molta de feina i dos negocis, l’any 2014, després d’haver passat la crisi, s’ha reinventat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa