Balears Vadevi
El TSJ de Balears autoritza l’ús del certificat Covid en restauració

La Sala Contenciosa-Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Balears ha donat el vist-i-plau a l’ús del certificat Covid per accedir a restaurants amb aforament superior als 50 comensals i en tot l’oci nocturn. La Sala ha dictat una interlocutòria on acorda l’autorització de les mesures adoptades al Consell de Govern d’aquest passat dilluns amb una vigència que s’allargarà fins el proper 24 de gener de 2022.

En la interlocutòria, el TSJIB aprecia que les mesures sotmeses a l’autorització són idònies per a limitar la propagació del virus, necessàries per fer front a l’increment de contagis arreu, i proporcionades davant la tènue limitació de la llibertat individual que suposen en benefici de la salut col·lectiva.

La Sala argumenta que la documentació que es demana és “assequible per a tothom“, i que més enllà d’ensenyar el certificat, també s’accepta la modalitat de prova negativa o haver superat la malaltia. El TSJIB també considera que els drets de qui disposa d’un dels mitjans d’acreditació únicament es veuen compromesos pel que fa a l’exhibició d’unes dades sobre salut, dels quals l’establiment no es queda cap tipus de registre.

Per últim, en referència als drets de qui no disposa cap dels documents requerits, el tribunal considera que “són els drets de qui ha optat per primar la seva llibertat personal per sobre del benestar col·lectiu“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa