Balears Vadevi
Gabriel Lucas i Pla i Llevant, premiats pels Periodistes i Escriptors Gastronòmics

Seguim endavant amb les cròniques precoronavíriques. I hi tornam amb una altra de premis ben guanyats. En l’edició d’enguany dels premis de l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de les Illes Balears han estat distingits entre altres professionals i negocis del món de la restauració, el sommelier Gabriel Lucas Dimmok, membre de l’ABS, com millor Sommelier i Cap de Sala del 2019 i la DO Pla i Llevant per la seva tasca feta per promocionar el producte local.

Gabriel Lucas Dimmok explica que “el món del vi és el món de les segones oportunitats. Comenta que quan t’hi endinses, t’adones que moltes persones que hi estan vinculades anteriorment han estat banquers, metges, agents de borsa, empresaris i, fins i tot, auxiliars de vol. Aquests dos darrers casos són els seus. L’any 2008 era un feliç i jove auxiliar de vol que es va topar amb l’acomiadament per tancament de la companyia on treballava, a causa d’un tràgic accident. Mig any més tard, es va aventurar en el món de la restauració i, amb de molta de feina i dos negocis, l’any 2014, després d’haver passat la crisi, li toca reinventar-se”.

Quan a la distinció atorgada a la DO Pla i Llevant, se li han reconegut els 20 anys de feina. “Dues dècades en què l’evolució del món del vi a Mallorca han viscut una transformació mai vista, tant en quantitat com qualitat”.

Recorden que “la funció del Consell Regulador és controlar el compliment de la normativa, com també la promoció dels productes elaborats sota el segell de la DO Pla i Llevant. Entre les seves nombroses activitats destaquen l’assistència a congressos i fires, com Madrid Fusión o Saló de Gourmets, la realització de nombrosos cursos de tast a diferents pobles de l’illa o la col·laboració especial amb l’IES Felanitx per a la creació i seguiment dels estudis de tercer cicle de Formació Professional Dual sobre Vitivinicultura.”

A més d’aquests guardons també s’han distingit: Xef de l’any 2019: Irene Martínez (Dins Santi Taura), Restaurant Revelació 2019: ex aequo a Voro i Cor Barra i Taula, Reboster/Pastisser de l’any 2019: Sela Prego (Voro)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa