Balears Vadevi
La gala del Manto Negro d’Argent, una ocasió per brindar per la DO Binissalem
Logo del manto negro d'argent

!--akiadsense-->

Aquesta setmana, dia 12, la DO Binissalem lliurarà el seu guardó anual, el Manto Negro d’Argent. En aquesta ocasió el Consell Regulador ha triat dos personatges singulars. Com es fa habitualment un pertany al sector, l’altre n’és extern però arrelat a la comarca. Enguany els guardonats són el viticultor Jaume Vich i el músic Baltasar Bibiloni. “La cita del Casal Balaguer servirà per acostar-nos un poc més a la societat”, diu el president de la DO en declaracions de Balears Vadevi.

Aquests dies previs a l’acte es fan els darrers preparatius per la cerimònia. Enguany s’ha volgut donar un toc més lúdic i s’ha convocat al Casal Balaguer, un espai que la ciutat de Palma acaba de recuperar i que tradicionalment ha estat lligat al món de les arts.

El president de la DO, José Luis Roses viu aquests moments previs amb la tranquil·litat que el que queda és culminar la feina de tot un any amb una bona festa. Roses afirma que s’ho mereixen els viticultors i els bodeguers que han tengut un any complicat i s’ho mereixen els que estimen el vi de la comarca que delimita la DO i tots que es vulguin acostar a conèixer-lo.

José Luis Roses remarca que actes festius com el de dia 12 serveixen també per atorgar al sector el reconeixement que es mereix. “La cita del Casal Balaguer servirà per acostar-nos un poc més a la societat”, diu el president de la DO.

Casal Balaguer
El Casal Balaguer acollirà la gala del Manto Negro d’Argent de la DO Binissalem

!--akiadsense-->

Reflexiona Roses sobre la necessitat d’incidir en la importància de fer costat a un sector que crea riquesa, que no deslocalitza la seva producció i que beneficia als que hi fan feina i també a tots els que gaudeixen del paisatge que les vinyes ben cuidades conformen en el Fora Vila i que defineix la imatge de Mallorca. Recorda Roses que, a diferència de la Península on la crisi econòmica ha acabat amb moltes bodegues d’arreu les distintes comarques productores de vi, aquí no tan sols els cellers hi han sobreviscut als anys més durs sinó que fins i tot n’han nascut de nous.

Afegeix que a pesar que l’interès pel vi que es fa a la DO Binissalem és creixent, voldria que els mallorquins s’interessassin més i s’acostassin als cellers aprofitant que ara la pràctica totalitat de les bodegues ofereixen la possibilitat de realitzar-hi visites.

Per això, i perquè ara és temps de festa, la DO Binissalem ens convida a celebrar amb la gran família vinatera de la comarca la festa del Manto Negro d’Argent, l’emblema de la varietat característica del vi de Binissalem. En el decurs de la gala hi haurà també un tast per tots aquells que vulguin brindar a la salut dels que fan uns dels vins amb més anomenada de Mallorca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa