Balears Vadevi
Hi havia ganes de “Dijous Bo”

Enguany els mallorquins han recuperat una de les tradicions més arrelades: anar a firar a Inca pel Dijous Bo. I aquesta vegada amb més ganes que mai després que l’any passat no es va fer a causa de la pandèmia. Per això, i gràcies al temps que ha donat treva, els carrers de la capital del Raiguer s’han omplit de gom a gom de veïns i de mallorquins arribats de tots els racons de l’illa. Passejar pels carrers plens de paradetes d’artesans, visitar l’exposició de bestiar, i fer un parell de compres abans d’entrar al celler a fer un bon frit mallorquí són coses imprescindibles en un dia com aquest.

Inevitable també és la visita que en aquesta data tan assenyalada fan les autoritats del Govern i del Consell de Mallorca, convidats pel batle de la ciutat. Avui no ha faltava ningú i això que la vaga dels trens de SFM, amb la supressió de distints serveis tan d’anada com de tornada i en serveis mínims, no ha facilitat l’accés en transport públic a Inca.

I com és tradició, també, s’ha fet el Concurs Morfològic del Porc Negre Mallorquí. En aquesta divuitena edició, hi hagut premis pels millors exemplars en les categories de Verro, Trutja, Verratell i Porcastre.

El ball ha estat una expresio més de l’alegria de reviure la fira de les fires/CAIB
La presidenta del Govern, Francina Armengol, i el batle d’Inca, Virgilio Moreno, han visitat la mostra de bestiar/CAIB
Jaume Alzamora, conseller de Promoció Econòmica I Desenvolupament Local de Mallorca ha visitat els artesans /CIM
Miquel Company, de la finca Tagamanent de Montuïri, ha rebut un dels premis en el Concurs Morfològic de Porc Negre/CAIB
La consellera d’Agricultura, Mae de la Concha, ha passejat per la mostra de bestiar com una veïna més/CAIB
Les Cooperatives Agroalimentàries de Mallorca han volgut ser presents a Inca/CIM
Amb l’arribada de la tardor és moment de tastar la matança d’enguany/CAIB
El siurell, l’emblemàtica figura de fang de l’artesania de Mallorca, s’ha convertit en un dels trofeus del concurs de porc negre/CAIB

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa