Enguany els mallorquins han recuperat una de les tradicions més arrelades: anar a firar a Inca pel Dijous Bo. I aquesta vegada amb més ganes que mai després que l’any passat no es va fer a causa de la pandèmia. Per això, i gràcies al temps que ha donat treva, els carrers de la capital del Raiguer s’han omplit de gom a gom de veïns i de mallorquins arribats de tots els racons de l’illa. Passejar pels carrers plens de paradetes d’artesans, visitar l’exposició de bestiar, i fer un parell de compres abans d’entrar al celler a fer un bon frit mallorquí són coses imprescindibles en un dia com aquest.
Inevitable també és la visita que en aquesta data tan assenyalada fan les autoritats del Govern i del Consell de Mallorca, convidats pel batle de la ciutat. Avui no ha faltava ningú i això que la vaga dels trens de SFM, amb la supressió de distints serveis tan d’anada com de tornada i en serveis mínims, no ha facilitat l’accés en transport públic a Inca.
I com és tradició, també, s’ha fet el Concurs Morfològic del Porc Negre Mallorquí. En aquesta divuitena edició, hi hagut premis pels millors exemplars en les categories de Verro, Trutja, Verratell i Porcastre.