Balears Vadevi
La Juanita Vins &Co, coques, copes i companyia
La Juanita ara també és un bar de vins
La Juanita ara també és un bar de vins | Cedida

!--akiadsense-->

La pandèmia ha fet molt de mal però segons com es miri també ens ha obligat a obrir els ulls i veure més enllà del que teníem davant el nas. Així es podria dir del que està passant en el món de la restauració. Els locals que es veren forçats a tancar, primer, i a reobrir després amb serioses limitacions de capacitat i aforament han hagut d’espavilar. A la Part Forana de Mallorca Ca Na Toneta marcava el pas obrint la botiga del restaurant com un bar de vins amb cuina senzilla de bistro i ara a Palma guanyam també per aquest format el restaurant La Juanita, en ple barri de Sa Gerreria, renascut i revaloritzat gràcies a projectes com aquesta petita joia.

Albert Medina és el propietari i l'ànima de La Juanita
Albert Medina és el propietari i l’ànima de La Juanita | Cedida

!--akiadsense-->

Ha canviat el menú degustació que oferia en temps precoronavírics a una oferta de diferents coques fetes al moment i seleccions de formatges acompanyades de vins mallorquins per copa, sempre ecològics. La carta de referències inclou una oferta diversa en preu i també en procedència, proposen vins naturals de fora i cerquen temàtiques que motivin al client a tornar. Per beure en grup hi ha una àmplia selecció de vins per botella, especialitzada en vins naturals.

La Juanita ara és una bar de vins amb una àmpla oferta de vins naturals
La Juanita ara és una bar de vins amb una àmpla oferta de vins naturals | Cedida

!--akiadsense-->

En parlam amb un dels “instigadors” de la transformació, el distribuidor Josep Avellà que assegura que “des de la reobertura dels restaurants després del confinament tothom s’ha vist obligat a canviar de plans. Albert Medina, el propietari i cuiner de La Juanita, i la seva cambrera Giusy Urru, varen veure l’oportunitat d’aprofitar l’interior del restaurant que quedava infrautilitzat pel fet de no poder servir més que a la Terrassa. I ens varen proposar, com el seu proveïdor de vins, muntar una petita botiga de vins ampliant així l’oferta de vins a la carta i per endur. Després sorgí la idea d’obrir la tarda/nit en format bar de vins”.

Qui o que us ha inspirat ?

El restaurant només obria el migdia de dilluns a divendres des de la tornada a mitjans maig amb algunes novetats com menjar per endur i un menú més o manco fix setmanal, la qual cosa és una autèntica proesa per n’Albert que duia 7 anys canviant de menú dia i nit (riu). És clar que el consum de vi està de moda i s’està popularitzant entre la gent d’entre 25 i 40 anys, i a més a més el format bar de vins és més relaxat i no dóna tanta feina a cuina com un menú elaborat de 5 plats.

La Juanita és un local molt especial, amb una historia no menys especial. Que perd i que guanya amb aquesta nova etapa? Que cercau?

La Juanita és més que un restaurant, és un lloc de trobada en el barri i amb aquest format més informal permetrem que les tardes d’estiu a partir de les 18.30 la seva fantàstica terrassa es pugui convertir en un lloc on descobrir alguns dels millors vins de Mallorca i molts bons vins naturals de la resta de l’estat. El fet de no tenir més el menú “degustació” és una transformació important, però més que una pèrdua és una oportunitat, així el cap del cuiner descansa un poc.

Que trobarem si ens acostam? Parlam de vi, de gastronomia, d’ambient i amics…. La Juanita Vins &Co (coques, copes i companyia), aquest és l’eslògan. Un lloc on passar una estona relaxada amb amics o en parella. La proposta gastronòmica gira en torn de la coca mallorquina i els formatges, encara que no cal descartar els famosos “platillos” de n’Albert, ja que sovint s’acaba el gènero i es veu obligat a donar de menjar als clients afamegats, oferint-los plats improvisats que són autentiques delícies. Evidentment el vi serà també protagonista, però el més important pensam és que la gent pugui gaudir de la fresca de la terrassa sense gastar més del necessari, amb productes senzills però de qualitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa