Balears Vadevi
La mort de Fabián Fuster als 39 anys commociona el món de la gastronomia

La mort sobtada del xef Fabián Fuster ha commocionat el sector de la gastronomia mallorquina, i d’arreu. Tenia 39 anys i un futur brillant en el món de la cuina a Mallorca. Deixa un record inesborrable de la seva trajectòria als fogons del restaurant Canela de Palma, que havia obert ara fa deu anys amb Irene Rigo. Diuen els seus companys de professió que tenia un talent innegable, que des del seu racó del carrer Sant Jaume, feia una cuina original i amb segell propi.

Havia nascut fa 39 anys, i era fill del periodista Juan Antonio Fuster i de la fotògrafa Cathy Grundfeld. Fabián Fuster es va formar en la Escola d’Hoteleria de les Illes Balears (EHIB) de l’UIB i va ampliar la seva formació a Barcelona. També es va formar en hotel Dylan d’Amsterdam amb Schilo Van Couvouden, en Le Cafè Anglais de Londres amb Rowley Leigh i finalment va decidir establir-se a Mallorca, on va treballar a les ordres de Josef Sauerschell en Es Racó des Teix.

El xef Fabián Fuster, en una imatge recent | Restaurant Canela

Poc després, el xef va decidir fer un pas més: s’establia pel seu compte i obria el seu propi bistró, que aviat va adquirir un merescut prestigi gastronòmic. La seva cuina, molt cuidada, es basava en el producte local i de proximitat, però alhora li agradava fusionar-la amb elements forans sent la cuina asiàtica un dels seus elements inspiradors. A més a més, sentia una especial predilecció per la cuina hawaiana. El seu restaurant era lloc de trobada d’una clientela fidel, que tant provenia de l’àmbit més proper mallorquí, com de qualsevol altre punt del món.

El Restaurant Canela, com tants d’altres durant aquesta pandèmia, havia patit els efectes de les restriccions sanitàries. Per això, i davant el fet de no tenir possibilitat de servir a l’exterior perquè no tenia terrassa, va obrir el negoci a preparar i vendre menjar per portar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa