Balears Vadevi
L’aturada en sec de les vendes de vi “s’arrossegarà tot l’any”
Ampolles de vi

!--akiadsense-->

Totes les vendes de vi s’han aturat de manera dràstica a Mallorca. L’exportació suposa una part molt petita de la comercialització i la venda als supermercats tampoc és el seu punt fort, és per això que es preveuen pèrdues econòmiques molt importants.

“És especialment dramàtic perquè demandes que ja s’havien fet i que s’havien servit abans d’aquesta crisi, han retardat el pagament fins a l’octubre, esperant que se torni a posar en marxa” explica a Balears Vadevi, Antoni Bennássar, president de la DO Pla i Llevant i de Vi de la Terra Mallorca.

“A més el problema és que s’han acabat les entrades però es mantenen les despeses a la vinya i al celler, perquè les plantes no hi entenen de coronavirus i segueixen el seu camí” afegeix Bennássar.

Una preocupació que comparteix José Luís Roses, president de la DO Binissalem. També en declaracions a Balears Vadevi recorda que “just ara amb a la Setmana Santa venia una temporada bona per la venda de vi. Això ja no se podrà compensar, de fet no es compensarà mai perquè no hem d’oblidar que maig i juny són mesos de clientela bona i això s’ha perdut”.

També genera molt inquietud la propera verema. “El problema és el que vi l’han de vendre, s’han de buidar les existències dels cellers i ha de sortir per deixar lloc als vins que vendran en aquesta campanya. Si no se poden buidar els depòstis no descartam que els pagesos tenguin problema per vendre el seu raïm”.

Del mateix parer és Roses que recorda que “el raïm no són ametlles i no es poden acumular”. Va més enllà fins i tot i assegura que pels pagesos “serà un problema vendre el raïm” i recorda que “nosaltres ja ens vàrem queixar, molt abans d’aquesta crisi de que hi havia massa creixement de vinya a les Balears i amb el coronavirus es veurà més encara”.

Des de la DO Binissalem varen demanar a Agricultura que limitassin el creixement i ara José Luís Roses adverteix que “els pagesos que venen raïm tenen un futur complicat, perquè l’excedent serà molt gros”. La recomanació des de la DO Binissalem és que els viticultors facin pocs quilos però de molta qualitat.

Per Antoni Bennássar “aquesta aturada en sec de les vendes s’arrossegarà tot l’any i res fa pensar que la cosa s’animi per fer una gran campanya d’estiu”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa