Les Estrelles Michelin fan brillar una mica més la cuina de Balears

Aquest dimarts a la nit ha arribat un dels moments més esperats i alhora temuts per la restauració amb l’acte que la Guía Michelin per Espanya i Portugal ha celebrat al Palau de les Arts de València.

Bones notícies per l’alta cuina de les Illes Balears que ha consolidat diversos establiments en el rànquing, i ha sumat una segona Estrella Michelin gràcies al reconeixement a la cuina del xef Álvaro Salazar de Voro, a Canyamel, a Mallorca. També a la mateixa Illa, el Zaranda, de Fernando Pérez-Arellano ha recuperat estatueta, i Macarena de Castro, del Maca de Castro, ha obtingut l’estrella verda que premia la seva aposta per la sostenibilitat (i que en l’edició anterior havia obtingut Andreu Genestra).

Eivissa també ha vist recompensat el seu treball a la cuina gràcies a l’estrella que han atorgat a La Gaia i a la cuina que ofereix Óscar Molina a l’Ibiza Gran Hotel. Un reconeixement que suma una segona estrella per l’illa en una guia, la de 2022, que també manté el reconeixement al restaurant Es Tragón de Sant Antoni i a la cuina del xef Álvaro Sanz i l’equip. Males notícies, en canvi, per Es Racó d’Es Teix, a Deià, que ha perdut el reconeixement després de vint anys.

Aquest és el llistat d’establiments que arran de la darrera edició de la Guia gaudeixen d’Estrella Michelin a les Illes Balears:

Amb dues Estrelles:

  • Voro. Chef Álvaro Salazar.

Amb una Estrella:

  • Andreu Genestra, amb el xef Andreu Genestra (Mallorca)
  • Bens d’Avall, amb els xefs Benet i Jaume Vicens (Mallorca)
  • Dins, amb el xef Santi Taura (Mallorca)
  • Maca de Castro. Xef, Macarena de Castro (Mallorca)
  • Marc Fosh, amb Marc Fosh (Mallorca)
  • Es Fum, amb Miguel Navarro (Mallorca)
  • Zaranda, amb el xef Fernando P. Arellano (Mallorca)
  • La Gaia, d’Òscar Molina (Eivissa)
  • Es Tragón de Sant Antoni. Xef Álvaro Sanz (Eivissa)

Nou comentari