Aquest 2023 hem inaugurat una nova secció al digital que ens permet recuperar algunes de les receptes més tradicionals de les Illes. El producte local, gran protagonista, construeix relat sobre la història culinària i gastronòmica d’un territori ric en tradició que val la pena conservar i divulgar. Hem compartit ingredients i procés d’elaboració del Flaó, unes delicioses postres de la rebosteria eivissenca, les patates en casaca, els calamars en sobrassada, el frit de freixura o la sopa de galets, que tots ens hem menjat aquest dia de Nadal.

Aquestes receptes es troben entre els continguts més llegits del diari de 2023, que en el transcurs d’aquests dotze últims mesos han compartit podi, de lectures, amb els següents articles.
- Aina Canyelles, el cor que batega al capdavant de l’Ovella Roja Mallorquina
La presidenta de l’associació de ramaders d’aquesta raça autòctona parla del present i el futur del sector.

- Wagyussada, sobrassada de bou de Kobe firmada per Xesc Reina
El mestre xarcuter de Can Company aposta per l’I+D per introduir novetats en el producte.

- La figuera més gran de Formentera i qui sap si del món
Na Blanca d’en Mestre és un exemplar centenari, que data de 1910, i que el 1993 fou catalogat i protegit com a arbre singular.
- Tràgica mort d’un jove de 21 anys en un accident laboral a Petra
Joan Adrover Salas va patir un fort cop al cap després de bolcar un carretó elevador a l’empresa familiar Terracor.

- Havíem demanat aigua i n’ha caiguda molta, a Porreres
95 litres/m2 i calabruix tot en poc menys d’una hora posen en alerta viticultors i pagesos, per la collita de l’albercoc.