Balears Vadevi
Macià Batle s’estrena en el món dels brisats
El nou organ wine de Macia Batle

!--akiadsense-->

Macià Batle Orange 2019 ha estat la darrera criatura del celler de Santa Maria que neix sota la inspiració dels productors de la comarca de fer vins brisats. Una iniciativa que, una vegada més, distingeix les bodegues santamarieres amb projectes originals duts a terme de forma coordinada, simultània. Això els fa diferents en el panorama del vi illenc i avui en dia marcar la diferencia dóna avantatge. En revistes especialitzades ja es parla de Santa Maria com la capital mediterrània dels vins brisats, un producte que ara marca tendència.

Amb un 70% de prensal i 30% de malvesia i una graduació alcohòlica més lleugera que els anteriors amb només 13 greus, aquest Orange de Macià Batle es presenta com un vi fresc i agradable, amb un marcat caràcter cítric, en el qual imperen les notes d’aranja blanca i els records florals, amb subtils sensacions astringents en el final de boca.

Els Orange wine són els vins blancs vinificats com si fossin negres, és a dir que després de l’extracció del most es deixen macerar amb les seves pells tal com es fa amb els vins negres. Per això tenen aquest colo tan característic ataronjat o ambre. És un tipus d’elaboració documentada des de fa més de 6.000 anys, però que havia caigut en desús ja que aquests són vins que no sempre tenen la limpidesa que s’espera d’un vi blanc. En els últims anys però han pres molta embranzida i s’han convertit en una tendència en el món del vi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa