Balears Vadevi
Tot a punt per un cap de setmana entre fogons amb PROTUR Xef 2022

Torna el Concurs Nacional d’Escoles de Cuina PROTUR Xef 2022, i aquest dijous 10 de març se’n presenta edició a l’Hotel Protur Naisa Palma. Es tracta de la quarta convocatòria d’aquest certamen que organitza Protur Hotels amb l’objectiu de premiar les millors receptes de “grans promeses de la gastronomia de l’Estat”, segons detallen els impulsors.

La quarta edició, doncs, tindrà lloc del 17 al 20 d’aquest mes de març al Gran Hotel & Spa de Sa Coma de Sant Llorenç des Cardassar; i veurà competir, en el concurs central, divuit estudiants procedents de diverses escoles que estiguin al seu últim o penúltim curs de formació procedents de diversos territoris de l’Estat com Galícia, Euskadi, Aragó, les Canàries o Madrid, així com diversos concursants de les Illes.

Entre els locals, hi competiran l’eivissenca Irene Muntaner Roig del IES Isidor Macabich; la menorquina Júlia Salord Farré del IES M. Àngels Cardona i els mallorquins Andreu Barceló Nicolau, Sergio Andrés González Lorenzo i Annge Mohamed Embarek, del CIFP Juníper Serra; Jesús Andrés Saona Carrillo del EHIB Escola d’Hosteleria de les Illes Balears; Leandra Hernández Gutiérrez del ETB Manacor, Marc Adrover Estarellas del IES Puig de Sa Font.

El cap de setmana donarà cabuda a un ampli programa d’activitats amb tallers de cuina, tastos sensorials, sopars maridatge, conferències i showcookings a càrrec de personalitats destacades del sector de l’enogastronomia. Entre elles, hi destaquen per exemple un tast sensorial de caves i xampany amb productes fumats, que dirigirà el president de l’Associació de Sommeliers Balears, Dani Arias, o la xerrada “La cuina dels arrossos” amb Kike Martí, xef de Va d’Arròs.

El final de festa el posarà l’edició protagonitzada per personalitats famoses. El PROTUR Xef Celebrities posarà a prova les habilitats culinàries de personatges famoses de l’illa, entre les quals, el tàndem format per Miquel Montoro i el còmic Carlitos Alcover.

A més a més, aquest 2022 també hi haurà l’edició Xef Kids per als més petits, i s’estrena el Cullerot Daurat amb l’objectiu de premiar una trajectòria emprenedora, original i transformadora; una institució pública o privada que potenciï i dinamitzi la cultura i tradició culinària, i un recorregut professional distintiu i influent de la història gastronòmica. Aquests reconeixements recauen enguany, respectivament, en Rosa María Esteve, del Grupo Tragaluz, IB3 i el xef Gerard Tétard, propietari del restaurant Ses Rotges de Cala Rajada. Els guardons es lliuraran divendres 18 de març a les 19:30h al Protur Biomar Gran Hotel & Spa en Sa Coma.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa