Balears Vadevi
La nit del Manto Negro d’Argent: Vi i música
Els guardonats foren els protagonistes de la gala
Els guardonats foren els protagonistes de la gala | DO Binissalem

!--akiadsense-->

Els amics i els encuriosits per coneixer el vi de Mallorca es reuniren a un dels Casals més emblemàtics de Palma per celebrar una anyada més dels vins de la DO Binissalem. L’acte va començar amb l’intervenció del president de la Denominació d’Origen José L. Roses que va presentar els guardonats d’enguany:

Jaume Vich Pericàs de “Ca sa Consellera”, pagès vinyòvol, per la seva dedicació a la vitivinicultura i, el Sr. Baltasar Bibiloni Llabrés, compositor, pedagog i director de corals, per la seva dedicació a la música de la nostra terra.

Pere Calafat, del Celler Jaume de Puntiró, va presentar a Jaume Vich com “un pagès amb una experiència, un coneixement, una saviesa que ve de lluny, assolida a la seva infantessa amb el seu padrí i amb el seu pare i també amb altres pagesos nats a finals del segle XIX i principis del segle XX. Tot ell és ara, un pou de coneixement de la pagesia pre-turística, de l’agricultura pre-química, de l’agricultura de la vertadera Mallorca”.

A continuació, José Mª Natta, va fer un homenatge al seu mestre, Baltasar Bibiloni, comparant el vi amb la música, les aromes amb la melodia i l’estructura amb els acords, reconeixent la gran tasca realitzada pel músic i compositor, per la música popular, música coral, oratòria…i la seva tasca docent.

Un tast del vi de Binissalem amb el logo  de la gala, el Manto Negro d'Argent
Un tast del vi de Binissalem amb el logo de la gala, el Manto Negro d’Argent | DO Binissalem

!--akiadsense-->

Entre els presents hi va haver una representación de les bodegues de la comarca de Binissalem i de les primeres autoritats locals, insulars i autonòmiques.: El conseller i el director general d’Agricultura del Govern Balear, Vicenç Vidal i Mateu Ginard, respectivamente, el director insular de Foment de l’Economia Insular del Consell de Mallorca, Lluis Socias, i el batle de Palma, Antoni Noguera.

La música va arrodonir el brindis que tancà la festa
La música va arrodonir el brindis que tancà la festa | DO BInissalem

!--akiadsense-->

Com amfitrió, el batle fou l’encarregat de tancar l’acte. En la seva intervenció feu referència a un dels temes claus per l’ajuntament, la gastronomia, juntament amb la cultura. Els assistents pogueren gaudir d’una visita guiada a la casa, un edifici d’indubtable interès arquitectònic, amb elements molt destacables, que van des de l’època medieval, a la primera meitat del segle XX recentment restaurat i que fou donat, a l’ajuntament, per la família del músic, Josep Balaguer Vallès. L’actuació musical del duo “Maria i Punt” va posar l’ambientació al brindis final de la festa. Una festa per tancar l’any 2018 i desitjar, a tothom, un feliç 2019! Per altra banda, i com a promoció especial, els assistents pogueren obtenir el Passaport de Enoturisme DO Binissalem, per a visitar 3 cellers amb degustació d’1 vi, per a 2 persones i la possibilitat de participar en un sorteig de 5 lots de 3 ampolles de vi genèric i 2 copes de la DO Binissalem. Amb aquesta promoció es pretén apropar la cultura del vi, les vinyes i els cellers al públic, principalment als residents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa