Balears Vadevi
Patrick Léon, un enòleg que crea polèmica
Patrick Léon, enòleg de Son Mayol
Patrick Léon, enòleg de Son Mayol

!--akiadsense-->

Aquesta setmana unes declaracions de l’enòleg Patrick Léon al diari Última Hora, de Mallorca, han deixat una autèntica polseguera rere seu. Patrick León, nat a Bordeus el 1943, assessora la bodega mallorquina de Son Mayol i és un expert reconegut. Té un currículum que passa per algunes de les millors bodegues de la seva França natal i de Califòrnia i Xile, sense anar més enfora.

Entre les preguntes que respon al diari, una ha provocat reaccions a tort i a dret en el sector. Quan li demanen sobre el preu dels vins fets a Mallorca, Patrick Léon es mostra sincer i reconeix que va quedar sorprès. Afirma, textualment, que “el preu dels vins de Mallorca està molt per damunt de la seva qualitat”. Aquest fet, assegura, és positiu si el preu no frena la venda. Diu Léon “em sembla totalment encertat posar un preu elevat a un vi si així i tot es ven per què d’aquesta manera es pot beneficiar molta de gent”.

A les paraules de Patrick Léon han seguit les dels cellerers. La majoria dels que Última Hora consulta no comparteixen el parer de l’expert francès i rebaten la seva afirmació. I no acaba aquí la cosa, la majoria apunten amb bala i afirmen que si es parla de vins cars els de la bodega que ell assessora són dels més cars del mercat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa