Balears Vadevi
Pere Seda renova la imatge dels seus vins més emblemàtics
Pere Seda renova les etiquetes dels seus vins més emblemàtics
Pere Seda renova les etiquetes dels seus vins més emblemàtics

!--akiadsense-->

Enguany és un any de canvis a can Pere Seda. El celler de Manacor no ha volgut ajornar una renovació ja planificada ni a causa de la pandèmia. Tocava posar al dia la imatge d’alguns dels seus vins més emblemàtics i ha mantingut la decisió que ara permet al celler centenari de Manacor mostrar les noves etiquetes, que mantenen la seva arrel tradicional amb la cultura mallorquina però ara amb un look més actual.

Guium, blanc, negre i rosat

Gvivm és el nom d’una ciutat romana que la tradició afirma que va existir, però de la que mai no s’han trobat restes. El celler amb aquest nom vol retre homenatge als romans que varen dur el cultiu de la vinya i l’elaboració de vi al principi de l’era cristiana a Mallorca. La tipologia de la paraula Gvivm a l’etiqueta conserva les característiques de l’escriptura trajana a les columnes de Roma. En aquella època la mida, el tipus de lletra i l’ús de les majúscules ja estava normalitzat i el celler Pere Seda els ha respectat.

L’etiqueta es completa amb una lletra E invertida. Aquest símbol que s’ha trobat imprès a moltes de les àmfores trobades submergides de naus que varen naufragar en el litoral mallorquí indicava les que contenien vi de millor qualitat com a distintiu dels seu origen.

Així ho expliquen en aquest vídeo des del celler

Novell blanc, rosat i negre i Criança negre

Les etiquetes estan inspirades en l’obra de llatra, teixit que es fa cordant les fulles assecades del garballó. Es fan senalles, senalletes, catifes, ventalls, ventadors, etc. Antigament, amb llatra es feien les sistes, que era la peça que tapava les portadores en les que es transportaven els raïms de la vinya als cellers.

L’Arxiduc blanc, rosat i semicriança negre

L’etiqueta representa la tradicional rajola hidràulica mallorquina amb motius estampats que ara viu una segona etapa d’esplendor gràcies a la recuperació d’aquest producte que fan, entre altres, a la fàbrica de Biel Huguet de Campos. Pere Seda ha volgut retre un homenatge amb aquest disseny pels seus vins d’aquesta denominació referida a un dels personatges històrics de talla internacional arrelats a Mallorca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa