Balears Vadevi
Pràcticament la meitat de la vinya de les Balears ja és ecològica
Vinya ecològica de les Balears

!--akiadsense-->

Un 45% de la vinya de les Illes Balears és ecològica. En concret, 824 hectàrees de les 1.821 de vinya que hi ha a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera tenen la certificació del Consell Balears de la Producció Agrària Ecològica, tal com es detalla a l’informe de 2019 que s’ha donat a conèixer aquest divendres.

Respecte l’any 2018, l’increment arriba al 7’8% i en aquests moments la vinya suposa un 2% de tota la producció ecològica que es fa a les Balears, tot i que a Eivissa i Formentera és una mica més, un 6%.

Precisament a Formentera és on la vinya ecològica abunda més, un 93% de les 15 hectàrees de vinya ho són. A Eivissa un 58% de les 60 hectàrees que hi ha són ecològiques, a Mallorca un 50% i a Menorca, és només un 22%.

En el mateix informe es detalla l’evolució dels últims 20 anys i les xifres són espectaculars. L’any 99 hi havia 46 hectàrees i l’any 2019 quasi se superen les 823 hectàrees, el que suposa un increment de 777 hectàrees. Així i tot l’increment més accentuat es registra a partir de 2013, que en només 6 anys, la superfície de vinya ecològica es va doblar.

Pel que fa a l indústria, tot i ser molt heterogènia, hi ha certes activitats industrials agroalimentàries predominants: els comerços; les tafones i/o envasadores d’oli; les bodegues i embotellat de vi; la panificació i pastes alimentàries; la manipulació i envasat de fruits secs. Aquests 5 sectors suposen més del 50% de tota la indústria agroalimentària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa