Balears Vadevi
Primera tongada del Novembre Enològic a Manacor
Tast per a joves a Manacor

!--akiadsense-->

Ara que ja ha passat la verema i els cellers ja no fan feina a escarada arriba el moment de començar l’activitat social entorn el vi. A Manacor han fet la primera de les 4 activitats d’aquest Novembre Enològic. En aquesta ocasió l’activitat anava adreçada als joves i, especialment als universitaris i, tot s’ha de dir, tant dijous com divendres l’aforament s’ha completat.

La primera intervenció amb el títol “Coneix el vi”, ha anat a càrrec de l’enòleg de Miquel Gelabert. Ha consistit en un tast de vins, amb explicació sobre l’elaboració de cada tipus de vi, quines característiques organolèptiques tenen. Com es capta el color, l’aroma i el sabor i una referència sobre les denominacions d’origen i IGP a Mallorca.

Miquel Gelabert ha presentat 4 vins blancs i rosats: Un varietal de Giró Ros de Can Majoral, un Muscat de Miquel Oliver Vinyes i Bodegues, de Petra, el Chardonay amb Roure de Vins Miquel Gelabert i el Rosat Novell de Pere Seda. Els inscrits, repartits en deu taules, 4 persones per taula, pogueren fer el tast amb l’ajut d’unes mostres de fruita (gerd, pera, poma, pinya, etc.) que els han servit per familiaritzar-se amb les aromes i a partir d’aquí a experimentar.

I divendre va ser el torn dels negres i anyades. Un varietal Manto Negro de 7103 Petit Celler, l’Aia, un Merlot de Miquel Oliver Vinyes i Bodegues , un altre varietal, aquest de Callet, el Gran Vinya de Son Caules, de Vins Miquel Gelabert i per acabar, com fi de festa, un còctel fresc fet a partir de vi, fruita i escumós rosat de pinot noir de Vins Miquel Gelabert. La pròxima cita, divendres 16. Serà una conferència sobre vi i salut i de consum responsable. Per apuntar s’hi cal reservar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa