Balears Vadevi
Relacionen el consum moderat de vi amb un índex menor de greix abdominal

En comparació amb altres begudes alcohòliques, el consum moderat de vi està relacionat amb un índex menor de teixit adipós visceral, és a dir, de greix localitzat a la regió més profunda de l’abdomen. Aquesta és la conclusió a què ha arribat un equip internacional d’investigadors coordinat per Britanny Larsen, professora associada de neurociència a la Universitat Estatal d’Iowa, als Estats Units.

Una gran base de dades de pacients

A l’article resultant del treball, que ha estat publicat a la revista científica ‘Obesity Science & Practice’, s’explica com s’han obtingut dades de l’UK Biobank, una gran base de dades de pacients del Regne Unit, per estudiar quina és la relació entre l’alcohol i l’obesitat. En concret, es van seleccionar les dades de referència de 1.869 persones de tot el país i que tenien entre 40 i 80 anys d’edat.

El vi, especialment el negre, té efectes molt diferents en la salut que altres begudes alcohòliques

Resultats força clars

Les conclusions de l’estudi assenyalen clarament que no totes les begudes alcohòliques s’associen a nivells elevats de greix a l’abdomen. En concret, el vi, a diferència d’altres begudes, sembla que consumit moderadament no mostra aquesta associació amb més presència d’aquest greix perjudicial i de fet, segons el tipus de vi consumit, fins i tot podria tenir un efecte protector contra ella.

El vi negre té efectes més positius

Aquest estudi, doncs, ha aconseguit demostrar que el consum de vi, especialment de vi negre, podria no dur a la mateixa acumulació de greixos perjudicials a l’abdomen com altres begudes alcohòliques i que, de fet, les dades permeten relacionar-lo amb índexs més baixos i fins i tot amb un cert nivell de protecció davant la seva acumulació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa