Balears Vadevi
Una selecció d’escumosos de Balears per rebre 2019 que no us decebrà

Fa vint-i-cinc anys que es fan escumosos a les Illes Balears i ara es pot dir que ja no és cap experiment si no un producte consolidat. També hi ha mercat per aquest escumós nostre.

Balears Vadevi no us podia fallar i vet aquí la nostra selecció de caves amb pedigrí illenc.

XXX

!--akiadsense-->

Brut Veritas

Bodegas José Luis Ferrer

DO Binissalem

Moll, Moscatel i Parellada

P.V.P 15€

És la proposta de la bodega José Luis Ferrer, la primera de Mallorca que va treure els seus vins al mercat embotellats. Es tracta d’un escumos fet a partir de la varietat autòctona Moll o Prensal Blanc amb un afegit a ramo blanc Parellada i Moscatell. Després de feta la primera fermentación, la segona es fa ja en botella i en posición inclinada, durant vint mesos. Destaca un to groc lleuger i una bimbolla fina. Hi trobareu aromes complexes al nas, esencialmente a poma i cítrics. Mostra certa acidesa i finesa en boca amb records a fruita seca.

Sò Brut Nature

Bodega Ramanyà

DO Binissalem

Manto Negro

P.V.P. 12 €

El Brut Nature So, de la bodega Ramanyà (Santa Maria), es fa amb Manto Negro. L’elecció recorda l’us de varietats de raïm negre per fer el xampany. La seva maceración final dura més d’un any. El seu color groc suau es deu al mínim contacte del most amb les pells del raïm. Mostra una bimbolla fina. Hi trobareu records al nas a bosc tardorenc i notes de pomes verdes. Al paladar, sensacions que us recordaran els ambients camperols i de rebosteria, amb un allargat i elegante final.

Brut Nature

Bodegas Pere Seda

DO Pla i Llevant

Chardonnay y Parellada

P.V.P. 14€

Alló que va començar com un fet experimental s’ha convertit en tradició a la bodega Pere Seda de Manacor. Si l’anyada i el raïm ho permeten a can Pere Seda fan el seu Brut Nature. Fan servir la varietat francesa Chardonnay i amb una mica de Parellada. Després de la vinificació la fermentación final es fa en pupitre. Té un to groc de palla amb refinades bimbolles i bona corona. Al nas hi trobareu notes de poma i codony i records de prats. Lleugerament àcid i equilibrat, presenta en boca notes de garriga mediterrània.

XXXX

!--akiadsense-->

Brut Rosat

Bodega Can Rich de Muscatell

Vi de la Terra d’Eivissa

Syrah

15 €

Prop de la mar, a Sant Antoni de Portmany hi ha les vinyes de la bodega eivissenca de Can Rich de Buscatell. Mantenen la tradición vinícola pitiusa iniciada pels fenicis. Els seus propietaris decidiren fer escumosos. De la producción en destaca el seu Rosado Brut Nature fet a partir de la varietat Syrah amb el mètode tradicional i mtanint-lo en rima durant dos anys. Presenta un to asalmonat amb notes de confiteria, figues i gerds al nas. Al paladar hi trobareu records salins, bona acidesa i una frescura mediterrània.

XXX

!--akiadsense-->

Brut Nature Llampant

Bodega Sebastià Pastor

DO Binissalem

Prensal Blanc i Chardonnay

P.V.P. 16€

Aquest Llampant és el resultat del somni del desaparegut Sebastià Pastor que avui mantenen viu els seus hereus. Fet a partir de Prensal Blanc i Chardonnay, té una evolución en cava de nou mesos i altres divuit en botella. S’aprecia un to daurat i bimbolla fina. Al nas, aromes de fruita blanca i prat. Hi trobareu frescura i equilibri a la boca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa