Balears Vadevi
Tastos per a principiants per recuperar el mercat interior
Promoció del vi de les Illes Balears

!--akiadsense-->

Amb la crisi de vendes que travessa el món del vi de les Illes Balears, especialment a l’illa de Mallorca, les accions per reactivar el mercat local es consideren imprescindibles per intentar pal·liar els efectes col·laterals de la pandèmia de la COVID19. Per això el treball conjunt fet des de fa setmanes entre el sector i l’administració ja està donant els primers fruits.

A partir d’aquest dimecres s’engega la campanya de la conselleria d’Agricultura del Govern de les Illes Balears de la mà de l’Associació Balear de Sommeliers. La directora general de Sobirania Alimentària, Paula Valero, ha dit a Balears Vadevi que la idea és donar suport al sector del vi, malmès després de la paralització de l’hostaleria i la restauració, a causa de la crisi sanitària derivada de la COVID-19. “El que pretenem és que a les llars se coneguin les marques de qualitat dels productes de les Illes Balears i en el cas del vi hem comptat amb l’ajuda desinteressada de l’Associació Balear de Sommeliers (ABS). De la seva mà volem que el vi es converteixi en el protagonista de les nostres taules. I com element gastronòmic imprescindible donar-li tota la promoció que ara necessita”, explica. “Pretenem conèixer els vins, estimar-los i adoptar-los, que la gent aprengui a valorar-los com, entre tots, hem de valorar el producte local”, diu Valero.

La campanya constarà de vint tasts virtuals, que sommeliers de les quatre illes faran a través dels seus perfils de les xarxes socials, en concret, d’Instagram. Es tracta de tasts de vi per a no entesos, liderats pel president de l’Associació Balear de Sommeliers, Daniel Arias, que es faran en directe, a la una del migdia i comptaran, en algunes ocasions, amb la interacció de personatges coneguts de les Balears. Ja han confirmat la seva participació els cuiners Santi Taura i Miquel Calent, els actors Toni Gomila i Josep Orfila, la nedadora Melani Costa, el forner Tomeu Arbona i el pastisser Lluís Pérez. Disposaran del vi per fer el tast i, per tant, podran interactuar així com fer preguntes, sobre aquell vi en concret.

Es plantegen com a tasts d’una durada curta, d’entre deu i quinze minuts, i fets de manera amena. Els tasts es faran amb vins de totes les marques de qualitat de les Balears, com són: de la Denominació d’Origen Binissalem, de la Denominació d’Origen Pla i Llevant, de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Vi de la Terra Mallorca, de la IGP Vi de la Terra Illes Balears, IGP Vi de la Terra Serra de Tramuntana i Costa Nord, IGP Vi de la Terra de Menorca, IGP Vi de la Terra d’Eivissa i IGP Vi de la Terra de Formentera.

Seran vins comercials i els sommeliers indicaran les marques de qualitat, les varietats, el mètode d’elaboració, el municipi i l’illa. El primer tast serà aquest dimecres i així un cada dia i a la mateixa hora, a la una del migdia. Fàcil, oportú i per una bona causa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa