Si bé aquest dies són típics els rosaris i els panellets, el panets de mort i altres dolços que ens serveixen per celebrar la Nit de les Ànimes, l’ensaïmada mai no perd protagonisme. Així ho han entès els forners que s’han apuntat a aquest repte, auspiciat per l’ONCE amb motiu de l’edició d’un cupó amb l’ensaïmada com imatge de referencia. S’en feren cinc milions i mig de paperetes amb el lema , “el sabor de Mallorca”. Una manera de fer promoció d’un dels productes més icònics de l’illa.  

Han estat deu els forns de Mallorca que han volgut col·laborar en l’elaboració d’aquest inmens pastis: 340 quilos de dolç i 40 m2 d’extensió. Duu 190 quilos de farina, 140 de saïm, 70 de sucre i 35 d’ous, de procedència local. Un detall que destacà en la seva intervenció la consellera d’Agricultura Mae de la Concha que va ser l’encarregada de tallar el primer boci d’ensaïmada… Per cert, no en va quedar res, clar.

Nou comentari