Balears Vadevi
El valor de les varietats autòctones centra una conferència de la DO Pla i Llevant
La verema a Son Cremat de Menorca

!--akiadsense-->

“A Mallorca hi ha moltes varietats de raïm i fins fa relativament poc no eren gaire apreciades. Ara sabem però quin és el seu potencial i no les podem deixar perdre”. Així ho afirma l’Enginyer Agrònom, Antoni Martorell Nicolau que dia 21 de setembre oferirà una conferència per parlar, precisament sobre les varietats autòctones mallorquines.

“Les noves tècniques de vinificació i el canvi en les modes han fet que hi hagi una revalorització de les nostres varietats”, explica Martorell. Del callet o el mantonegro ningú en dubtes però n’hi ha d’altres, diu Martorell, “que no podem deixar que es perdin. Escursac, giró ros o sabater són raïms mallorquins que molt poca gent coneix, fins i tot aquesta darrera encara no ha estat autoritzada, però no per això s’han de menystenir”. Martorell recorda que “ni sabem com seran els vins del futurs, ni les tècniques de vinificació ni tan sols les modes que hi haurà i per tant no s’hauria de descartar res per donar-li el valor patrimonial que té”.

La conferència de Martorell se centrarà amb aquestes varietats, amb els processos que s’han seguit per recuperar-les i amb el potencia vitivinícola que tenen. Una conferència que pretén ser molt didàctica, diu, i que està oberta a tot tipus de públic, tot i que les places són limitades.

Els interessats en assistir-hi, ho podeu fer confirmant a través del correu electrònic [email protected]

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa