Balears Vadevi
Verema en verd: es pagaran 3.652,22 euros per hectàrea
Segona trobada de la Mesa del Vi
Segona trobada de la Mesa del Vi

!--akiadsense-->

Aquesta setmana que entra, dia 23, abans de Sant Joan, acaba el termini per presentar sol·licituds per obtenir ajudes del Ministeri d’Agricultura per reduir la producció de vi, a través de la verema en verd. Aquesta forma part d’un paquet d’ajudes especialment pensades per compensar el sector cara a la verema d’enguany, de futur incert a hores d’ara a causa de la pandèmia de la COVID 19.

Segons les informacions trameses a la segona reunió de la recentment constituïda Mesa del Vi, que s’ha fet aquesta setmana a la seu de la conselleria d’agricultura, es pagaran 3.652.22 euros per hectàrea. Era la segona trobada i ha tengut un caràcter bàsicament informatiu, en relació al Decret d’Ajudes del Ministeri d’Agricultura al sector del Vi. Poques novetats, idò, pels que ja coneixíem el contingut del decret.

Quan a la línea per a la verema en verd és la partida més interessant pels vitivinicultors de les Balears de les tres que ha previst el ministeri. Les altres dues fan referència a destil·lació de vi per fer alcohol i emmagatzematge de partides de vi. El primer cas no és d’aplicació per quant no hi ha cap empresa de Balears que pugui fer, en aquests moment, la destil·lació. El vi s’hauria d’enviar a la península i els preus que es paguen no són gens atractius pel sector (0,4 euros/L). Hi ha un ajut de 0,001 euros /L per transport i se’n ha de restar el preu de la destil·lació. Respecte de l’emmagatzematge de vi, es paga a 0,027 euros /L i just pot afectar a vins que estan en dipòsits o botes si ja han acabat el seu procés d’elaboració. Per això, aquestes dues mesures no són gaire atractives pel sector.

Si no hi ha res de nou, podria efectuar-se el pagament d’aquestes ajudes el pròxim mes d’octubre. Tota entitat o persona que es vulgui acollir a aquestes mesures ho ha de fer per via telemàtica. La conselleria especifica tot el procés necessari per aconseguir-les. A la reunió presidida per la consellera, Mae de la Concha, i el director general, Biel Torrens, hi assistiren representants dels Consells Reguladors de les DO i IGP del vi de les Illes Balears.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa