Balears Vadevi
Un vi blau espanyol crea controvèrsia a França
Vi blau Vindigo

!--akiadsense-->

Des de l’any 2016 que a l’estat espanyol es comercialitzen vins blaus. Com a mínim dos de tranquils, un del celler Marquès de Alcántara d’Alacant i un altre impulsat per uns joves bascos, el Gik, (que des de l’any 2017 ja no es pot comercialitzar com a vi per qüestions legals), i un escumós de bodegas Santa Margarita d’Albacete. I ara el nou que es fa Almeria i que es ven sota la marca de Vindigo i que està triomfant a França.

La polèmica ha començat després que uns distribuidors francesos, de la ciutat de Seta hagin aconseguit col·locar a la majoria de locals de la ciutat el vi blau Vindigo que es comercialitza amb la paraula Méditerranée a l’etiqueta tota en francès.

En un comunicat fet públic la Fédération Inter-Med que defensa aquesta la IGP Méditérranée alerta que aquest vi utilitza de forma abusiva aquest terme en la seva etiqueta i que no hi té dret.En el mateix comunicat s’assegura que no entraran a valorar si la coloració és natural o química, sinó que es queixen només que poden confondre el consumidor utilitzant un terme que no li correspon.

Ara bé, arran d’aquesta polèmica, la revista Science et Avenir i també des de l’Organització Internacional de la Vinya i el Vi, l’OIV, han anat una mica més enllà i qüestionen que la coloració blava s’obtingui de forma natural que també és una de les coses que es proclama a l’etiqueta.

La publicació després de consultar amb diversos experts posa en dubte que realment el color blau amb el que es ven aquest chardonnay 100% s’obtingui de la maceració amb pell de raïm negre i que sigui l’antocianina sola la que li doni aquesta tonalitat.

És per això que des de l’Organització internacional de la Vinya i el vi recorden que l’elaboració de vi està molt reglamentada i si per donar-li un color determinat s’han de fer servir colorants, no serà admès per la reglamentació europea.

Mentrestant, a la ciutat francesa de Seta, que té un dels ports comercials més importants de França sobretot pel que fa a la importació i exportació de vins, el vi blau d’Almeria està fent les delícies de tothom aquest estiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa