Balears Vadevi
El vi s’alia amb la fotografia en una proposta de promoció diferent i divertida
Dani Arias, president de l'Associació Balear de Sommeliers
Dani Arias, president de l’Associació Balear de Sommeliers | Cheshire Visual

!--akiadsense-->

Cheshire Visual és el nom del projecte darrere el qual s’amaga una fotògrafa professional jove i plena d‘iniciativa i creativitat. Stephanie, Fanny explica, “la meva relació amb el vi comença arran de conèixer a la meva parella actual. Al desembre del 2016 coincidim els dos als Alps suïssos, ens vam conèixer i vam cometre la bogeria de venir a viure junts a Mallorca, als 3 mesos de conèixer-nos. Gràcies a ell i el seu amor pel vi vam anar visitant cellers locals i vaig anar aprenent alguna cosa sobre aquest món que avui dia em continua fascinant i enamorant. La meva relació amb la fotografia en canvi va començar l’any 2008 a Marbella. I arran d’anar coneixent cellerers i gent de la professió m’he anat decidint de dedicar-me a aquest estil de fotografia”.

Ara ha posat en marxa un projecte que d’entrada sona molt bé: “deman a la gent l’intercanvi d’una botella de vi de les Illes Balears a canvi d’una foto professional que faré jo mateixa i que es lliurarà en format digital. És a dir tornar al sistema antic, baratarem enlloc d’usar els doblers, amb l’objectiu de promoure la imatge dels vins locals en xarxes socials, així donar-li més visibilitat tant al vi com a la meva feina”.

Diu que amb això confia que la gent parli sobre aquest tema i finalment aconseguim entre tots augmentar les vendes una mica. “La veritat que se’m va ocórrer perquè estava cercant alguna manera de fer costat als cellers després d’aquest cop dur de l’estat d’alarma, com que econòmicament no puc fer costat a tots, el que sí puc fer és oferir el meu treball per a donar-los una empenteta”, explica. Fanny contagia entusiasme: “Això és un “win win win”. En primer lloc el celler guanya perquè es mou la seva imatge . En segon lloc la gent, que rep una fotografia professional i divertida i, en tercer lloc, jo també hi guany per que em don a conèixer. És una idea amb la que hi guanyam tots”.

Aquest dijous Cheshire Visual, farà fotos professionals com aquest a canvi de vi
Aquest dijous Cheshire Visual, farà fotos professionals com aquest a canvi de vi | Cheshire Visual

!--akiadsense-->

Aquesta jove i prometedora fotògrafa és conscient que el panorama ha canviat d’ençà de la pandèmia i ha decidit tirar d’imaginació: “ara és el moment de reinventar-se, les cartes i les regles del joc han canviat. És a dir, la digitalització per exemple és un pas imprescindible per a totes les empreses, que hauran de començar a vendre més a través d’internet. I sabeu quin és el factor més important a l’hora de triar, qui de tots els productes es vol comprar? Un estudi fet als Estats Units ha demostrat que en el moment de triar entre diferents productes, el factor determinant en el 66% dels productes és la imatge. No la descripció, no el producte ni les especificacions, sinó la imatge. Així que aquí estic, ajudant als cellers a vendre més a través de les imatges”.

La cita és aquest dijous dia 11 de juny entre les cinc i les vuit del capvespre, davall la catedral de Palma. “ Les fotos les aniré publicant en les meves xarxes socials, etiquetant a la persona retratada i segurament demanant al celler corresponent que comparteixi la imatge, per a crear una xarxa movent les imatges”.

I respecte al vi, els meus professors de fotografia sempre han dit que al nostre treball cal afegir-los un valor, en cas contrari la gent tampoc li ho donarà, llavors la idea és donar-li aquest valor en demanar alguna cosa a canvi. No té perquè ser una botella de vi de 30€. A Mallorca sota el meu punt de vista, el vi té molt bons preus per a la qualitat que hi ha i tot el treball que hi ha darrera. En cas que l’esdeveniment sigui un èxit total (que esper que sí) potser organitzam un dinar amb els cellerers. Sempre s’ha dit que el vi és per a compartir moments i gaudir i aquest és un d’ells.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa