Balears Vadevi
Els vins casolans demanen pas a Montuïri
Sorprengueren els monovarietals de varietats minoritàries
Sorprengueren els monovarietals de varietats minoritàries

!--akiadsense-->

La Confraria d’Amics de les Vinyes i dels Vins de Montuïri ha organitzat la XIVa edició del tast de vins d’elaboració pròpia, al Celler de Ca’n Rei. Es tastaren 13 vins fets per alguns dels membres de la Confraria entre ells quatre blancs, dos rosats, 6 negres –un d’ells fets amb maceració carbònica- i 1 escumós que no es comercialitzen sinó que es fan per consum propi.

Els enòlegs convidats en aquesta ocasió foren Guillem Vanrell, doctor en enologia per la Universitat Rovira i Virgili i químic, Joan Gutiérrez, enòleg per l’Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domenech, que actualment treballa al celler Santa Catarina, i José Maria Natta, del Celler Tianna Negre.

Els tastavins de Montuïri a la cita anual

!--akiadsense-->

Varen ser els encarregats de comentar cada un dels vins presentats pels elaboradors i destacaren l’alt nivell i qualitat de les mostres. Destacaren especialment els monovarietals de varietats minoritàries com són el Giró Ros i l’Escursach i un Manto Negro blanc.

Cridà l’atenció la selecció d’alguns monovarietals de varietats minoritàries no autoritzades encara per vinificació com l’Esperó de Gall i el Vinater Blanc. A la cita hi assistiren 55 socis, la majoria fidels a la convocatòria des de 2004.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa