Balears Vadevi
Cambridge guanya més d’1,5 milions d’euros subhastant els seus vins rars

La col·lecció ‘Generations of Jayer’ de vins de Borgonya que fins fa poc era al celler del King’s College, a la Universitat de Cambridge, va ser adjudicada la setmana passada a la casa de subhastes Christie’s per un valor total que supera els 1,5 milions d’euros, segons informa ‘Decanter’.

Aquesta col·lecció incloïa 42 caixes d’alguns dels vins de Borgonya de més qualitat que s’han embotellat mai, fins al punt que una caixa de 12 ampolles de Grand Cru Henri Jayer for Georges Jayer, Echézeaux 1999 va ser venuda per gairebé 120.000€, mentre que una caixa de Henri Jayer for Georges Jayer, Echézeaux 2001, va ser venuda per gairebé 100.000€.

El celler del King's College conté alguns dels vins més valuosos del món | Christie's
El celler del King’s College conté alguns dels vins més valuosos del món | Christie’s

L’herència d”el Padrí del Borgonya’

El pare d’aquests vins, Henri Jayer, era conegut com ‘el Padrí del Borgonya’ perquè va introduir una gran sèrie de canvis a la regió que van revolucionar la producció de vi, reduint la producció per augmentar la qualitat i resistint-se aferrissadament a l’ús extensiu de productes químics a les vinyes. D’ençà de la seva mort l’any 2006, els seus Pinot Noirs s’han anat tornant cada cop més valuosos, esdevenint un objecte de col·leccionista.

Altres articles de luxe

El King’s College de Cambridge va comprar els vins fa uns anys i els va emmagatzemar als seus cellers històrics. El director internacional de vins de Christie’s, Tim Triptree MW, els va descriure com “entre els millors” que havia tastat mai. En aquesta ocasió, la subhasta va incloure altres col·leccions de vins i licors del celler de Cambridge, que va aconseguir un total de més de 3 milions d’euros, amb productes que incloïen whiskys de més de 32 anys, envellits en barrils del vi que es va servir durant la coronació de la reina d’Anglaterra el 1953 i fins i tot decantadors de cristall fabricats especialment pel mateix esdeveniment.

Més notícies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa