Balears Vadevi
Aquests són els països on es beu més vi del món

El darrer informe de l’Organització Internacional del Vi (OIV), publicat fa poques setmanes, indica que el consum de vi a nivell mundial l’any 2021 va ser de 23.600 milions de litres, una xifra que suposa un augment del 0,7% respecte el de 2020. Així, segons apunta el document, hi ha hagut un canvi respecte una tendència negativa iniciada l’any 2018, per un descens del consum a la Xina, i que va ser accentuada per la pandèmia.

L’any passat, amb la fi progressiva de les restriccions a les persones, les mercaderies i l’hostaleria, el consum va remuntar de manera general, tot i que per països s’observen diferències molt significatives.

El consum mundial de vi va patir una forta patacada per la pandèmia

La Unió Europea manté el liderat

La Unió Europea, en conjunt, és el principal consumidor mundial, amb 11.400 milions de litres, un 48% del total, i de 2020 a 2021 va augmentar en un 3%. Tot i això, des del 2000 ha baixat molt el seu consum, ja que en aquell moment era un 59% del consum mundial. Entre els seus estats membre, en destaca França, amb 2.520 milions de litres (segona posició a nivell mundial) i un augment del consum d’un 8,6%; i també Itàlia, amb 2.420 milions i la tercera posició al rànquing mundial.

El país que més vi consumeix a tot el món continuen sent els Estats Units, amb 3.310 milions de litres i un augment del 0,7% respecte les xifres de 2020. Un mercat que ha demostrat la seva resiliència fins i tot durant la pandèmia i els problemes comercials que ha tingut amb alguns països europeus. La Xina, en canvi, continua patint unes caigudes enormes, del 15% entre 2020 i 2021, un punt més en una disminució continuada i molt destacada del consum d’aquesta beguda i que arrossega, de fet, les xifres agregades a nivell mundial.

L’estat espanyol recupera el consum prepandèmic

Pel que fa a l’estat espanyol, també s’ha recuperat de la caiguda de les vendes a causa de les restriccions per la pandèmia, augmentant el seu consum gairebé un 10% respecte el 2020 i arribant als 1.050 milions de litres de vi, unes xifres que tornen als nivells anteriors a l’arribada de la Covid-19.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa