Balears Vadevi
Maridatges perfectes entre crispetes i vins

Un article recent publicat a la revista Wine Enthusiast comparteix diverses recomanacions relacionades amb un maridatge curiós: el de les crispetes amb vi. Aquest aliment, popularitzat a mitjans del segle passat a les sales de cinema dels Estats Units i exportat arreu del món, ha transcendit el seu àmbit original juntament amb els hàbits i les formes de consum, i és per això que fa molt de temps que també es consumeix a les llars, acompanyant, per exemple, pel·lícules vistes des del sofà.

Tenint en compte això, què millor que acompanyar les crispetes, preparades de diverses maneres, i maridades amb un bon vi? Les varietats escollides ens poden donar moltes pistes per provar combinacions com les proposades.

Una de les maneres clàssiques de cuinar crispetes és fregir-les amb mantega. En aquest cas, ‘WE’ proposa maridar-les amb un Chardonnay que tingui notes de vainilla i fruits secs, que es combini amb el sabor de la mantega fregida per donar lloc a una experiència extraordinàriament plaent.

Els perfectes maridatges entre crispetes i vi | Wine Enthusiast

Crispetes amb greix d’ànec i sal, amb pinot noir

Una altra opció proposada és coure les cripsetes amb greix d’ànec i salar-les tant em sal com amb pols de ceps. Aquests aromes de carn i fumats són perfectes per combinar-los amb un Pinot Noir, que remet a la tòfona i que té notes d’herbes que es combinen perfectament amb el gust del greix d’ànec i amb tocs àcids que acaben de donar-li un equilibri perfecte.

Si canviem la mantega per oli d’oliva infusionat amb herbes, es pot aconseguit un sabor molt més fresc. En aquest cas, el vi proposat és un escumós, que reforci les notes d’herbes de les crispetes i li doni una acidesa que passi per sobre del bàlsam que suposa l’oli d’oliva. A més, també es pot afegir parmesà a les crispetes per donar-li un toc salat i donar més importància a la mineralitat del vi. A l’hora de triar l’escumós, es recomana un brut, ja que un excés de sucre podria tapar molts aromes i sabors.

Copa de vi

Ets de crispetes dolces?

Finalment, per aquells a qui els agraden les crispetes dolces, es recomana posar xarop de blat de moro a les crispetes i també un toc de sal. Seguint la norma que diu que, en aquestes situacions, el vi hauria de ser més dolç que el menjar per evitar percebre massa l’amargor i l’acidesa, Wine Enthusiast recomana els vins de gel, una raresa elaborada amb raïm que s’ha glaçat a la vinya i que han desenvolupat un sabor molt dolç que combina perfectament amb aquestes crispetes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa