Balears Vadevi
Sancionen un Guàrdia Civil per vendre vi vestit d’uniforme

El Tribunal Suprem ha confirmat una sanció de sis mesos de suspensió de sou i feina a un agent de la Guàrdia Civil per vendre vi estant de servei i anant vestit d’uniforme. Els fets van tenir lloc a Valladolid (Castella i Lleó), on està destinat l’agent que, juntament amb un dels seus companys, es va dedicar a oferir i vendre els productes d’un celler a diversos establiments de la zona.

Els clients compraven perquè els ho oferien agents d’uniforme

Segons la resolució de la sanció, que va publicar-se en primera instància l’agost de 2021 signada per la ministra de defensa espanyola, Margaarita Robles, els clients van comprar el vi perquè els ho oferien guàrdies civils d’uniforme ja que, si no fos així, ja tenien els seus propis proveïdors i no n’haurien adquirit més. En aquella resolució, de fet, encara es rebaixava dos mesos la suspensió de feina que se li havia imposat com autor d’una falta molt greu: “dur a terme qualsevol activitat que vulneri les normes sobre incompatibilitats”.

El fet que portessin uniforme va ser un factor clau perquè els establiments els compressin vi | Wikimedia Commons
El fet que portessin uniforme va ser un factor clau perquè els establiments els compressin vi | Wikimedia Commons

El Suprem desestima totes les al·legacions

Tot plegat va tenir lloc a Laguna de Durero, dependent de la Comandància de la Guàrdia Civil de Valladolid, entre els mesos de maig i juliol de 2020. Mentre que l’altre agent no va recórrer la sanció per vendre vi d’uniforme dins la seva zona, i per tant no apareix a la confirmació del Suprem, en el cas que ens ocupa el tribunal és molt clar a l’hora de jutjar les al·legacions de la defensa de l’agent, que no es poden qualificar “de cap manera” com a obtingudes il·legalment ni se’n pot qüestionar la veracitat, un argument que consideren “gratuït i infundat”.

Així, el Tribunal Suprem considera que les proves que es van fer servir per dictaminar la sanció contra l’agent tenen un caràcter iculpatori “indubtable” i que demostra sense cap tipus de dubte el que afirma l’expedient sancionador, descartant qualsevol tipus d’al·legació pel que fa a la disminució de garanties en el procés o, fins i tot, d’indefensió, tal com havia afirmat el guàrdia civil.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa