En poques hores ja estarem de ple en la revetlla, i reviurem les fogueres, les retrobades i el fet de compartir taula amb tot de productes que se sumen a donar la benvinguda a l’estiu.
Sant Joan, a Eivissa, va de retrobades, de platges, de música, de balls populars. De la mística del foc, aquest element que tot ho transforma i que cada any esdevé el principal protagonista de la festa. Aquest any es tornaran a encendre foguerons en diversos punts del territori eivissenc, sempre amb totes les precaucions i mesures de seguretat recomanades. I per complementar l’oferta, una bona excusa per seure’ns al voltant d’una taula, tot degustant plats tradicionals, com ho són per exemple els macarrons.
Es tracta d’unes postres típiques eivissenques que com diu el seu nom es fan per Sant Joan. Consisteixen a una espècie d’arròs amb llet, però preparat amb pasta especial que es compra a granel i que més que a macarrons s’assembla a tallarins arrissats trossejats. En recuperem ingredients i elaboració, per si us voleu animar a casa:
Els ingredients:
- 1/2 quilo de macarrons de Sant Joan
- 300 g de sucre
- 2 litres de llet
- la pell de dues llimones
- 3 bastonets de canyella

La preparació:
- Doneu un bull als macarrons en aigua (no és necessari que quedin cuits del tot, però així després no queden tan pastosos).
- Poseu a bullir la llet amb el sucre, la pell de les llimones i els bastonets de canyella.
- Coleu els macarrons, afegir a la llet i deixar bullir tot junt una estoneta (s’assequen en refredar així que si volem que queden caldosos millor posar un poquet més de llet)
- I repartiu en cassoletes i empolvorar amb canyella mòlta. Posar a la nevera i servir ben freds.
Bon profit!