La fira HORECA Balears 2025 se celebrarà al Recinte Firal d’Eivissa i oferirà un espai per a la innovació, el treball en xarxa i l’aprenentatge al voltant de les noves tendències del sector. La programació, que inclourà showcookings, concursos i ponències, també comptarà amb una àmplia zona d’exposició, on marques i distribuïdors presentaran els seus productes i serveis.
Destaquem les exhibicions d’elaboració del tradicional arròs de gerret i pinya de col amb cruixent de morena, de les postres amb vegetals d’Eivissa i l’especial sobre masses sense gluten i veganes. En definitiva, l’HORECA Eivissa ofereix un cartell ben farcit d’activitats, amb la intenció de generar activitats atractives i un espai on es puguin crear sinergies i oportunitats de negoci per al públic, que és exclusivament professional.
Homenatge a Jordi Roca
En aquesta edició, HORECA Balears Eivissa retrà homenatge al reconegut pastisser Jordi Roca, del Restaurant El Celler de Can Roca. La creativitat i dedicació de qui ha estat reconegut com a Millor Pastisser del Món (2014) han deixat una empremta en l’alta gastronomia, inspirant a noves generacions i convertint-se en un exemple de superació en el sector.
També s’atorgaran reconeixements a professionals i entitats que han contribuït de manera significativa al desenvolupament de l’hostaleria i gastronomia a Eivissa. Els premis destaquen l’excel·lència en diverses àrees del sector i afavoreixen el compromís amb la qualitat, la sostenibilitat i la tradició culinària local. Entre altres, està previst lliurar el guardó de Cuina Popular a les germanes Pepa i Catalina Marí Tur, del Restaurant S’Espartar; la distinció de Forn Tradicional per a Josefa Ramon, del Forn Can Bufí; i el premi de Producte Emblemàtic per a Maria Ramón Sala, de Frutas y Verduras Can Tura.
Concursos gastronòmics
Així mateix, HORECA Balears Eivissa 2025 comptarà amb diversos concursos gastronòmics en què els xefs tindran una oportunitat per demostrar el seu talent culinari i treure profit del producte local.
D’una banda, el Concurs de Cuina amb Peix Popular, que tindrà lloc el 24 de març i estarà patrocinat per la Conselleria balear d’Agricultura, Pesca i Medi Natural. D’altra banda, el Concurs de la Millor Truita de Patata Vermella Eivissenca se celebrarà el 25 de març amb la col·laboració de Sabors d’Eivissa. I finalment, el Concurs de la Millor Pizza Gurmet, que es farà el 26 de març i estarà patrocinat per Le 5 Stagioni.
Informació pràctica
Quan? 24, 25 i 26 de març de 2025
Horari: 24 i 25 de març: de 10.00 a 19.00 hores. 26 de març: de 10.00 a 17.00 hores.
On? Recinte Firal d’Eivissa.
Com? Les invitacions són facilitades directament pels expositors de la fira; és imprescindible registrar-se amb la invitació des del web www.horecabaleares.com, un cop tingueu l’entrada, per poder accedir al recinte.