Balears Vadevi
Recepta d’amanida de cigrons, a l’eivissenca

A l’estiu un dels plats estrella són les amanides: fàcils de preparar, fresquetes i lleugeres, què més es pot demanar? I partint d’aquestes premisses, només ens queda fer-nos amb ingredients sucosos i de qualitat perquè el resultat sigui perfecte.

A Eivissa, l’horta d’estiu proporciona molts productes que són perfectes per preparar una amanida, des d’uns tomàquets dolços i de polpa dura fins a la ceba morada, d’aspecte més aplatat del que és habitual, que és ideal perquè no cou i això fa que fins i tot les persones més reticents puguin gaudir de la seva presència.

Els llegums, important menjar-ne tot l’any

Pel que fa als cigrons, ja sabem que és important menjar llegums durant tot l’any, però així com a l’hivern poden servir-se en potatges i olles, a l’estiu estan deliciosos en amanida, així podem seguir gaudint de les seves propietats durant tot l’any.

A més, les amanides tenen un plus que és que la quantitat d’ingredients no necessiten ser exactes, sinó que depenen del gust dels comensals. Si es prepara un dinar d’estiu, el millor és que cadascú se serveixi la quantitat que desitgi i amaneixi segons les preferències. Si sobra s’ha de guardar a la nevera i consumir-la com més aviat millor, com a màxim un dia més tard d’haver-la preparat.

L’horta eivissenca proporciona molts productes perfectes per preparar una amanida, des d’uns tomàquets dolços i de polpa dura fins a la ceba morada | Foto: M.J.A

Amanida de cigrons

Ingredients:

  • cigrons bullits
  • tomàquet
  • ceba morada
  • alvocat
  • olives farcides
  • tàperes
  • tonyina escorreguda i esmicolada
  • oli d’oliva verge extra
  • orenga

Preparació:

Per a poder preparar l’amanida, us recomanem que comenceu posant els cigrons en un bol gran. Tallar a quadradets el tomàquet i la ceba. Peleu l’alvocat i talleu-lo també a quadradets. Escorreu les olives i les tàperes. Barrejar tots els ingredients, amanir al gust i servir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa