Si hi ha un producte típic i representatiu del mar de les Pitiüses, aquest és el calamar. A la gastronomia d’aquestes illes hi ha moltes receptes que el porten entre els seus ingredients, però si n’hi ha una de representativa, a més de la fregida de calamars, és la recepta dels calamars amb sobrassada, que és fàcil i ràpida de preparar i amb un sabor tan deliciós que resulta impossible no incorporar-la al receptari particular.

El calamar és un producte molt apreciat tant pels particulars com pels restaurants, però cal diferenciar entre els de potera i els d’arrossegament. Tots dos són igual de deliciosos, però els d’arrossegament no són tan bonics i poden tenir una mica de sorra.

El plat, recent fet | Foto: Maria José Amengual

Ingredients:

  • 6 o 8 calamars
  • 100 grams de sobrassada
  • 80 grams de tomàquet triturat
  • 1 ceba gran
  • 3 alls
  • oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre negre mòlt

Preparació de la recepta:

Per començar, netegem els calamars i els trossegem, tenint en compte que, quan coguin, reduiran una mica la mida.

Afegim un rajolí d’oli en una paella a foc mitjà. Quan l’oli estigui calent, hi posem el calamar fins que canviï de color, que ja el podrem traure i reservar. Tinguem present que no l’hem de deixar excessiu temps, ja que deixaria anar massa aigua i s’enduriria.

Preparem ara el sofregit, posant una mica d’oli a la mateixa paella que hem daurat el calamar. Afegim la ceba i les grans d’all, picats.

Quan veiem que la ceba està ben feta, hi afegirem el tomàquet triturat i la sobrassada esmicolada, barregem bé i ho deixem cuinar tot durant uns minuts.

Finalment, hi afegim el calamar, salprebem, remenem bé perquè el sofregit es barregi amb els calamars i deixem cuinar un parell de minuts més. El plat, ja està acabat i a punt de servir.

Més notícies
La patata d'Eivissa és un dels productes locals per excel·lència | Foto: M.J.A
Recepta | Patates en casaca: la guarnició per acompanyar qualsevol plat
És de llarga tradició a l'illa | El contrast entre la cruixent capa exterior i el melós interior de la patata està deliciós
Flaó eivissenc | Foto: M. J. Amengual
Recepta | Flaó, unes delicioses postres de la rebosteria eivissenca
Tradicionalment, ha estat una preparació típica del Diumenge de Pasqua, però actualment es consumeix durant tot l'any i es pot trobar a la carta de qualsevol restaurant
Amanida de crostes, un plat típic de la gastronomia de les Pitiüeses | Foto: MJ Amengual
RECEPTA | Com fer l’amanida de crostes, el plat tradicional de les Pitiüses
Es fa amb ingredients humils i demana una preparació senzilla, però el resultat és deliciós i es pot servir tant per acompanyar carns com peixos

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa